HomeShop my closetPressContact meCopyright
7.4.13

GADGET: Fish eye lens voor op je telefoon


Ik ben dol op speciale fotografie. Ik voel me aangetrokken tot ongeveer alles wat afwijkt van het 'normale'. In Antwerpen kocht ik mijn eerste Lomography camera met fish eye effect, en een paar weken geleden liet ik ze ontwikkelen. De foto's vielen niet tegen, maar aangezien minder dan de helft gelukt was en de kosten van het ontwikkelen zo hoog lagen, besloot ik verder te kijken naar een alternatief.Deze lens is speciaal ontwikkeld voor het gebruik met een smartphone. Door middel van een plakmagneetje wordt de lens gekoppeld aan de camera van je telefoon, hoe makkelijk is dat?! Het voelt allemaal minder 'echt' dan met de Lomography camera, maar de voordelen wegen hier duidelijk op tegen de nadelen. De foto die je maakt staat meteen digitaal op je telefoon, het is vele malen goedkoper en het neemt minder beslag in je tasje. Nadelen? Het magneetje wilt niet altijd even goed plakken en in het donker zie je het fish eye effect niet goed.

Op Ebay wemelt het van de goedkope lenzen (zoek naar 'Fish eye lens iphone' en gij zult vinden), maar ik besloot de mijne op Marktplaats te bestellen. Eigenlijk alleen vanwege de levertijd, want ik wilde de lens mee te nemen naar het concert van Mumford and Sons, en op Ebay duurt het vaak rond de 30 dagen voordat je een pakketje binnen krijgt. 'Mijn' verkoper op marktplaats bood een 3-in-1 kit aan, met daarin de fish eye lens en een micro- en macro lens in één. Ik legde er €14,95 voor neer en kreeg 'm de volgende dag binnen. Deze lens is geschikt voor Iphone 4/4s en verschillende types van Samsung!

Benieuwd naar het verschil op beeld tussen het Lomography exemplaar en de lens? Kijk mee..

Foto's gemaakt met de lens:
Foto's gemaakt met de Lomography camera:
9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er echt heel leuk uit! Leuke tip! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. suuuper gaaf die wil ik ook!!!

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha wat grappig! Ik heb vandaag mijn lens binnen gekregen! Ik heb hem besteld via Ebay. Komt binnenkort ook een artikeltje over online :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk!

  http://fashionoase.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. owhhhh dit ga ik voor mijn vriendje bestellen. ook helemaal niet duur!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!