HomeShop my closetPressContact meCopyright
2.6.13

DO IT YOURSELF: Cèline Paris T-shirt


Het is al een tijdje geleden dat ik winnares Lisa blij maakte met een Cèline Paris T-shirt via mijn Facebook pagina. Haar shirt kwam net zoals vele anderen van een online shop, maar waarom zou je 'm niet gewoon zelf maken? Ik vond een hele goedkope en easy manier om 't te doen en wilde dat graag met jullie delen. Kijk snel mee!


Het enige wat je nodig hebt voor deze DIY is een wit T-shirt en transferpapier. Het T-shirt kocht ik voor €5,- bij de H&M en het trasnferpapier voor paar euro bij de Action. Die kun je ook nog meer gebruiken voor Do it Yourselfs, want er zitten 5 velletjes in!

 
Draai de Céline Paris print uit op het transferpapier met de witte zijde naar boven. Let op: de print moet gespiegeld worden, anders krijg je 'm verkeerd op je T-shirt. Bij deze afbeelding is dat al voor je gedaan!

 
Knip de print uit en laat net zoals mij een paar milimeter tussen de letters en het papier over


Dit stukje hield ik over

 
Leg het papier op deze manier neer, dus met de ruitenprint naar boven


Ga er met het strijkijzer zo'n 60 seconden overheen


Wacht heel even totdat het papier afgekoeld is en haal het er dan voorzichtig vanaf

 
And there you go: je eigen Cèline Paris T-shirt. Het enige minpuntje aan mijn resultaat is dat het transferpapier wat geliger is dan de kleur van mijn T-shirt. Dat zie je op deze foto niet zo goed, maar in het echt is dat wel wat zichtbaarder. Als je deze Do It Yourself ook wilt uitvoeren adviseer ik om een T-shirtje te zoeken die matcht met je transferpapier, zodat het niet zo opvalt dat de print er op gestreken is.

Ik heb veel positieve verhalen gehoord over het werken met transferpapier. Het schijnt goed te blijven zitten, mits je het op max. 40 graden (binnenstebuiten) wast en geen bleekmiddelen gebruikt!
 
Ga jij deze Do It Yourself ook uitproberen?


6 opmerkingen:

 1. Gave DIY!! Ben benieuwd of dat goed blijft zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend dat transferpapier een beetje gelig is. Maar verder ziet het er wel erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. slim gedaan, zelf vind ik transferpapier van de action echt verschrikkelijk het bladert heel snel af,
  hopelijk gaat het bij jou wat beter!

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik gebruik het ook regelmatig, maar zat in het begin ook met dat kleurverschil. Ik knip nu alles heel netjes uit haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip: Als je de letters 1 voor 1 uitknipt met maar een heel klein randje wit er omheen heb je er geen last van dat je zo'n plakkaat ziet van dat transfer papier. Het is even wat meer werk maar je resultaat wordt mooier!
  En de hele transfer scheurt minder snel met aantrekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!