HomeShop my closetPressContact meCopyright
26.7.13

FAVOURITES: Amsterdam Fashion Week


Jullie konden vorige week mijn sfeerverslag over Amsterdam Fashion Week lezen, maar hoe zit het eigenlijk met mijn favorieten momenten? Dat zijn er nogal wat. Wat dacht je van mijn favoriete mode feestje? Favoriete designer? And what about mijn favoriete fashionable gezelschap en favoriete slaapplekje tijdens Fashion Week? Ik selecteerde mijn beste momenten, foto's en twee filmpjes!

Favourite fashion party - Club MINI x Yours Truly
Een nachtelijk hoogtepuntje was for sure het exclusieve Yours Truly Fashion Edition feestje van DJ The Flexican. Ik en mijn zus Birgit hadden een paar weken geleden kaartjes gewonnen voor dit feestje nadat onze 'meest fashionable' foto won in een contest. Het feestje was dus alleen voor genodigden en vond plaats op een nogal bijzondere locatie, namelijk de mini BMW store op het Leidseplein. Birgit -a.k.a een grote fan van DJ The Flexican- heeft me letterlijk mee moeten sleuren. Aangezien the whole happening al om 19:00 begon en het dus zo'n beetje aan de andere kant van Amsterdam plaats vond, holde we direct na de Spijkers & Spijkers show door op onze hakjes. Glad we did, want het was echt ge-wel-dig. Een lekker sfeertje, gratis cocktails & hippe hapjes, fijne muziek en mooi geklede mensen. Waar kan ik me opgeven voor de volgende editie? Check ook even de aftermovie, op 0:53 spot je mij!

Favourite show - Rebecca Ward


 
Als ik één woord moet bedenken om de show van Rebecca Ward te omschrijven, zal dat zijn perfectie. Echt álles klopte. Van de grafeerde prints, tot de open ruggen (hoe weet Rebecca dat ik hier een enorm zwak voor heb?!) en de adembenemende sculpturen. De show van Rebecca Ward was by far mijn favoriete show van Amsterdam Fashion Week
 

Favourite publication - starring in a toothbrush promotionalEen tijdje geleden werd ik benaderd door het PR bureau van Colgate. Voor de nieuwe tandpasta, de Colgate MaxWhite One, werd een promotie video opgenomen die speciaal werd opgenomen voor het Colgate feestje op Fashion Week . Samen met een aantal andere bloggers was ik gevraagd of ik hierin wilde spelen. Of course! In zoveel mogelijk verschillende looks nam ik mezelf al tandenpoetsend op. Het resultaat is super leuk geworden, en ik sta ook als omslagfoto op het filmpje. Hoe grappig?! Check it out :-)

Favourite fashionable food - 'lick and bite'


Alleen al de belangstellende blik van de achterstaande man verraad dat dit geen doorsnee hapje is. Deze foto is gemaakt op het Yours Truly feestje, waar de hosts met de raarste hapjes rond liepen. Bij dit hapje werd er eerst met een kwastje een soort warm bruin mengsel op je tong gesmeerd. Om het compleet te maken volgde er een hartig soesje. Een hele rare combinatie, zeker omdat ik iets zoets zoals chocolade verwachtte.

Favourite arty show - Dorhout MeesDe shows die in het Transformatorhuin werden gehouden, een wat kleinere locatie bij de Westergasfabriek, waren vaak van de wat onbekendere designers. Dorhout Mees bijvoorbeeld was voor mij onbekend, dus was ik erg benieuwd naar haar show. Ik vond dit een van de mooiste 'kunstige' shows, niet draagbaar, maar daardoor juist zo ontzettend mooi. Door haar gebruik van bijzondere vormden en overlopende kleuren leken haar ontwerpen ware kunstobjecten

Favourite fashionable company: my sisters


Favoriete gezelschap? That will be my two sisters! Birgit en Doris zijn net als ik helemaal gek van mode. Twee perfecte partners dus om mee te nemen naar Fashion Week! Super gezellig :-) Enne, check ook even het outfitje van Doris (links). Ze was op zondag geheel gehuld in mijn kleren, haha! Het shirtje is trouwens nieuw, die zullen jullie vast ook nog een keertje spotten in een outfit post

Favourite moment: getting backstage by accident
 

Zaterdagochtend besloten Birgit en ik op ons fietsje de afstand af te leggen naar de Westergasfabriek. Doris kwam pas later die middag naar Amsterdam, dus we wilde sowieso nog een keer met de fiets door Amsterdam. Dat pakte niet zo goed uit als we dachten, want pas na 30 minuten (!) en vele ruzies met de TomTom later arriveerde we bij de Westergasfabriek. De show van Franzel en Armand Michiels was volgens schema al begonnen, dus stonden we voor een dichte deur. Twee mannen hadden blijkbaar hetzelfde probleem, maar wisten dankzij een organisator een andere deur te vinden. We holde er snel achter aan en liepen dezelfde ruimte naar binnen. Backstage. De walm van haarspray en zwijgende modellen verraadde het onmiddellijk. Ik knipte snel wat foto's en ondertussen werden we naar voren geroepen. Er was een plan, en wij waren daar ook onderdeel van. Tussen de show van Franzel en Armand Michiels was er tien seconden pauze. In die tijd moesten wij vieren over de catwalk naar voren rennen en plaats nemen in de zaal. No kiddin'. Daar gingen we: ik, Birgit en de twee -inmiddels wat zenuwachtige- mannen in een sneltrein over de catwalk en achter het publiek. Een hilarisch en memorabel moment

Favourite designer: Claes Iversen


Claes Iversen was geïnspireerd geraakt door een 'regenbui op een zomerse dag'. Normaal gesproken vind ik dit soort inspiratiebronnen behoorlijk vaag en onherkenbaar, maar bij Claes was het anders. Zijn collectie leek echt ergens uit te zijn ontstaan. Al bij al een prachtige, minimalistische show met bijzondere stukken.

Favourite stay - 'Our' appartment located in the middle of Amsterdam
 

Met een uitzicht over de grachten en Carré slechts een paar meter verwijderd, was dit appartementje er eentje in de categorie 'too good to be true'. Wát ben ik jaloers op Milou voor wie dit uitzicht een doodnormale zaak is geworden! A big thanks for the great stay!

Favourite wearable show - 2 Love Tony CohenIk ben naar twee shows van Tony Cohen geweest tijdens Fashion Week. De 2 Love Tony Cohen show en Defilé Tony Cohen. Beide shows waren erg mooi, maar de 2 love Tony Cohen was voor mij een duidelijke favoriet. Dat had eigenlijk alles te danken aan de draagbaarheid ervan, want haast alle ontwerpen zouden zo in mijn kast kunnen hangen. Wat ik ook erg leuk vond, was dat je meerdere stijlen terug kon vinden in de collectie. Glamorous jurkjes, casual parka's en kleurrijke blousjes. Good job, Tony!

Favourite photo: random photograph


Een meisje die een creatie van Claes Iversen vast legt op haar Iphone, love this photo!


8 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Het lijkt me echt super om er een keer bij te zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post met geweldige foto's!
  XOXO, Jelka
  http://www.fashion-ice.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke post! Wat heb je veel gezien daar, heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke post! :)
  Grappig dat jullie backstage zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke post! Dat Yours Truly feestje lijkt me tofff

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke post en wat een super grappig backstage / Franzel en Armand Michiels verhaal! :)

  x

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!