HomeShop my closetPressContact meCopyright
6.10.13

TUTORIAL: Het 'melkmeisje' vlechtje


Iets wat me al lang weet te boeien zijn de hair tutorials op Youtube. Ingewikkelde kapsels, vlechtwerken en knappe knotten: ik vind het ongelooflijk fascinerend om te kijken hoe zoiets gecreëerd wordt. Soms, in vlagen van enthousiasme, maak ik de kapsels na. Vaak zijn de makkelijkste kapsels al te moeilijk voor mij, maar dit keer zag ik er eentje die ik al snel onder de knie had.Needs?
 
* Borstel/kam om een scheiding te maken
* Schuifspeltjes (lot's of it)
* Kleine elastiekjes

De vlecht die ik gemaakt heb heet de 'rope milkmaid braid' en is echt heel easy om te maken. Hieronder leg ik het uit, maar als je nog behoefte hebt aan een filmpje met uitleg, kun je die hier vinden op Youtube :-)


Maak een middenscheiding. Verdeel je haar over twee kanten in twee delen. Je gaat je haar als het ware 'draaiend vlechten'. Let hierbij op dat je beide plukken een andere richting op draait, anders blijft het niet goed zitten.


Maak de vlechtjes vast met kleine elastiekjes. In het filmpje werd de eerste vlecht meteen vast gezet, maar ik kies ervoor om dat pas te doen als ik beide kanten heb gevlochten.


Maak één vlecht vast aan je hoofd met schuifspeltjes. De andere vlecht leg je vervolgens over de andere vlecht heen. Hier kun je een beetje mee spelen, ik vind het namelijk mooier als ze elkaar een beetje 'overlappen'. Maak het geheel vast met schuifspeltjes, en bedek eventuele uitstekende plukjes.


And you're done! Wat vind jij van het 'melkmeisje' vlechtje?


20 opmerkingen:

 1. wauw Judith, prachtige foto's en een mooi kapsel! Fijn uitgelegd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat je heel mooi! En goed uitgelegd met mooie foto´s :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je goed! En wat goed uitgelegd! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het van de voorkant heel mooi, maar qua achterkant zou ik liever voor een ronde vlecht gaan denk ik. Al is dat misschien niet zo heel 'melkmeisjesachtig'. ;)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanaf de voorkant ziet het er heel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi! Ik ben ook echt iemand die minstens een half uur en 7 pogingen doet over "Super easy 3 minute updo", haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw, staat je prachtig. ik kan dat echt niet hebben..
  http://glamorousvision.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Staat je echt heel leuk! xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het staat je mooi! Vroeger droeg ik mijn haar ook wel eens zo, maar sinds ik het heb afgeknipt kan dat jammer genoeg niet meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks voor de uitleg! Vind het echt een super mooie look! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, heel mooi! Niet eens super moeilijk volgens mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey! I'm at work browsing your blog from my new apple iphone!
  Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the fantastic work!

  Also visit my webpage; royalty free music download for commercial use

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!