HomeShop my closetPressContact meCopyright
5.11.13

HAIR TALK: (hoe) Zal ik mijn haar laten knippen?


Hair stories. Kapsels vertellen voor iedereen een verhaal. Die van een fase of een trend, in sommigen gevallen spreken ze zelfs van persoonlijkheid. Het verhaal van mijn haar zit vast niet bij de meest spannende die je tegen zult gaan komen, maar het is er toch eentje die ik wil vertellen.

 
Lang haar. Soms met laagjes, soms zonder. De coupe die het 't langste heeft volgehouden 
Verlost van mijn lange haren. Een kapsel dat net niet op mijn schouders viel. Het stond me lief. 
Iets wat ik een lange tijd wilde: mijn haar in de ombre trend laten verven.
 
Al vanaf mijn kindertijd wilde ik lange haren. Ik ben altijd al gezegend met een bos dik haar dat snel groeit, dus ik bereikte op jonge leeftijd al wat ik wilde: haar dat net niet tot mijn kont kwam. Ik vond het heerlijk. Ik liet ondertussen nog een keer een pony knippen (waarbij ik tot de conclusie kwam dat het me absoluut niet stond) en gaf mijn moeder opdracht om los te gaan met vlechtwerk. Op latere leeftijd varieerde ik door mijn haar soms wat bij te knippen. Ik liet een keer laagjes knippen, maar spannender dan dat werd het niet.

Op mijn vijftiende besloot ik mijn haar kort te knippen. Ik was mijn lange haar zat en wilde iets nieuws. Mijn haar zag er direct een stuk gezonder en 'speelser' uit, waardoor ik het meteen uitriep tot één van mijn beste beslissingen ooit. Ik negeerde degene die vonden dat het 'zo zonde' was en riep tegen iedereen die het maar wilde horen dat kort haar het einde was. Nog steeds ben ik dol op korte coupes. Sterker nog: als ik mijn ombre niet had, zou ik het direct weer kort laten knippen.

Een nieuw hoofdstuk, dat waar ik nu in zit, is die van de ombre trend. Ik had nog nooit eerder mijn haren geverfd, dus ik vond het heel spannend. Deze behandeling mocht ik vanwege mijn blog aan gaan bij Rob Peetoom, iets wat me meteen geruststelde. Want als je bij één van de beste kappers in Nederland een behandeling mag ondergaan, ben je direct gerustgesteld.
 
En dan nu? Nu ben ik op zoek naar iets nieuws. Een nieuw verhaal om toe te voegen aan mijn bescheiden haar verhaal. Daar heb ik jullie hulp voor nodig. Wat zou ik met mijn haar moeten doen volgens jullie? Kort, nieuw kleurtje, een hanenkam? Niets is te gek (nou ja, je kunt je natuurlijk afvragen of ik er iets mee doe) laat me jullie ideeën horen!


15 opmerkingen:

 1. Ik vind dat korte haar ook heel leuk bij je staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat lange ook wel erg mooi. Maar dan zonder verf of iets erin. Net als bij je eerste foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat korte haar ook leuk bij je staan maar zo is het ook leuk dat ombre het is goed bij jouw gelukt, zelf durf ik het niet ombre te laten verven want ben bang dat het niet mooi is.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi om te zien hoe je kapsel door de jaren heen is veranderd. Ik vind alles jou goed staan! 2011 vind ik denk ik het leukst en lekker spontaan bij je staan, maar ombre is ook zeker niet verkeerd. Misschien is een kleurtje wel leuk? Ik heb GEEN idee heb er geen verstand van, maar ik vind het kortere dus leuker bij je staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet weer gaan voor het korte model! Net boven je schouders. Staat fris en fruitig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het eerste kapsel erg mooi staan, maar denk dat een kort coupe ook leuk is.
  Zelf wil ik het al heel lang kort, alleen durf ik maar niet ;)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan echt niet kiezen haha, want ik vind je haar zooo mooi, alle kapsels staan je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven :) ik denk als ik kijk naar jouw kleding, dat lange haar je wel heel stijlvol staat en goed bij je past. Wellicht kan je iets meer lengte verschil gaan doorvoeren?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!