HomeShop my closetPressContact meCopyright
1.2.14

FAVOURITES: Amsterdam Fashion Week


Net zoals vorig jaar leek het me erg leuk om mijn favoriete Fashion Week momenten met jullie te delen. Niet alleen mijn lievelingsshows komen daarbij aan bod, maar ook bijvoorbeeld mijn favoriete drankje en meest interessante goodiebag. Natuurlijk mag ook mijn favoriete fashion week moment niet ontbreken en vertel ik jullie mijn hoogtepunt van dit jaar. Read on!

Favourite moment(s) - meeting new people


Er kwam een meisje naar me toe. Ze herkende me van mijn blog en zei dat ze 'm heel tof vond. Een dag later ontmoette ik een man die me een interessant voorstel deed over mijn blog en leerde ik een jongen en een meisje kennen die al weken behind the scenes werkte bij Dennis Diem. Fashion week zit vol interessante mensen, je moet ze alleen even ontdekken :-)

Favourite arty show - Winde Rienstra


De show van Winde Rienstra? Een waar kunstwerk. Modellen die balanceren op torenhoge hakken gemaakt van het hout van kokosnoten, terwijl de bijzondere stem van Nyke Laverman door de zaal galmt. Ik was totaal overdonderd. 

Favourite goodiebag - Electronic cigaret


Na afloop van de show van Marry me Jimmy Paul, riep Birgit enthousiast uit dat er iets heel tofs in de goodiebag zat. Ik was natuurlijk razend benieuwd en vol spanning griste ik de inhoud uit het tasje. Een doosje met daarin een soort pen staarde me aan. Op dat moment realiseerden we ons dat het een elektrische sigaret voorstelde en schoten we kei hard in de lach. Hoe leuk?! Ik geloof dat er zelfs een soort vanillemsaakje in het doosje zit bijgesloten. Ongelooflijk benieuwd hoe dat smaakt

Favourite fashionable company - Max


Net zoals vorig jaar gingen mijn zussen Birgit en Doris een dagje mee naar Fashion Week. Max, een vriend van me, wilde ook dolgraag mee. No problem! Ik ging zaterdag met Birgit, zondag sloot Doris aan en op maandag nam ik Max mee richting Amsterdam. Super gezellig :-)

Favourite photograph - Models at Dorhout Mees


Ik maakte deze foto tijdens de bijzondere show van Dorhout Mees. Net zoals vorig jaar liet zij haar modellen op bepaalde momenten even stil staan. Daar maakte ik dankbaar gebruik van, het leverde me dit mooie plaatje op :-)

Favourite wearable show - Ready to Fish by Ilja Visser


Stipt op nummer 1 in het lijstje 'draagbare kleding' staat bij mij Ready to Fish door Ilja Visser. Prachtige ontwerpen, minimalistisch, maar met leuke details en zacht kleurgebruik. Pluspunten voor model Yfke Sturm, die de show opende. Ondanks haar leeftijd is ze nog steeds prachtig!

Favourite photographer - Merel Daantje Klaassen


Tijdens Fashion Week is het altijd leuk bekenden tegen te komen. In dit geval was dat Merel, een meisje dat ik ken uit het Brabantse dorp waar ik ben opgegroeid. Merel studeert fotografie en werkte tijdens Fashion Week voor streetstyle site Peter Stigter! Hoe vet?! Deze foto maakte ik terwijl zij de show van Rebecca Ward fotografeerde :-)

Favourite shocking show - Dennis DiemDennis Diem: by far de meest onverwachte en spectaculaire show van Fashion Week. Zoals je kunt zien in dit filmpje dat Max maakte, gaven de modellen in plaats van het gebruikelijke catwalk loopje een ware show weg. In eerste instantie dacht het hele publiek dat ze ongewild vielen, maar even later bleek dat het allemaal gepland was. Toch vielen er ook modellen zonder bedoeling, heel heftig om te zien, maar natuurlijk zorgde het ook voor de nodige sensatie. Watch and you'll see!

Favourite drink - Chocolate baileys 


Sinds Fashion Week heb ik een nieuwe guilty pleasure. Het noemt zichzelf 'Chocolate baileys': een nieuw drankje dat wel heel dichtbij goddelijkheid komt. Natuurlijk bomvol calorieën en rijk aan a lot of alcohol, maar holy shit, wat ongelooflijk lekker. Een absolute aanrader voor liefhebbers van pure chocolade en baileys

And that's it! Wat is jouw favoriet van mijn lijstje?


8 opmerkingen:

 1. Wauw jij hebt veel kunnen zien! Leuk dat ik je trouwens had gespot :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa jij was degene die me aan sprak! Vond ik super leuk om te horen :-) Welke shows heb je gezien? Beetje leuk gehad?

   Verwijderen
 2. Wat een leuke foto's, ziet er heel gezellig uit xx

  http://www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, Fashion Week. Ik heb er dit jaar voor het eerst een beetje van mogen genieten bij de show van Mattijs, ik vond het echt helemaal geweldig. Leuk om ook beelden van de andere shows te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk zo'n verslag, het ziet er allemaal heel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt superleuk gedaan dit verslag! Het filmpje van Max is ook echt superleuk om te zien!

  XX Sonja

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!