HomeShop my closetPressContact meCopyright
20.2.14

PARIS IN 24 HOURS #7: Tips voor een short stayParijs verkennen binnen 24 uur? It's possible! Ik maakte dit kaartje met daarop mijn favoriete hotspots en places to go in Parijs. Want echt, zelfs in zo weinig tijd kun je genoeg zien en beleven in deze magische stad.


Mont Martre
Aimee en ik verbleven in een hostel in Mont Martre, een super schattig wijkje centraal gelegen in Parijs. In Mont Martre vind je veel leuke restaurantjes en boetiekjes, maar natuurlijk ook de welbekende Sacre Coeur. Ons hostel, Le Montclair Montmartre, lag op een paar tellen lopen van het metro station en kostte maar €25 (wat haast niets is voor Parijse begrippen). Een heel simpel, maar gezellig hostel, met als pluspuntje een gratis inbegrepen ontbijtje. Aanrader!

La Bascule - Lekker en betaalbaar eten in een authentiek Frans restaurantje midden in Mont Martre. O, enne knappe barman en leuk volk. Like!Vintage Désire - Betaalbaar tweedehands kleding shoppen. Een top boetiekje met leuk personeel, fijne vintage en zachte prijsjes. Hier kocht ik mijn spijkerjasje!
Basilique du sacré-cœur - Trappen betreden en daarna beloond worden op een adembenemend uitzicht over Parijs. Tip: ga op het moment dat het begint te schemeren. Zie je Parijs in het licht en in het donker, met allerlei lichtjes

Duh
Onder de categorie 'duh' het volgende wat je gewoon gezien móet hebben tijdens een bezoekje aan Parijs:

Eiffeltoren - Ga niet alleen overdag, maar ook zeker 's avonds.
Louvre (Museum)
- Alleen even om die enorme piramide te checken. Toch nog best indrukwekkend. Daarna snel door rennen naar de Forever 21 (die aan het einde van de straat te vinden is) ;-)
Ladurée - Een bezoekje aan Ladurée mag niet missen. De taartjes zijn hier zo verukkelijk dat je er bijna emotioneel van word. Ook leuk: echte Parijzenaren in het wild spotten..
Jardin des Tuileries - De o zo fotogenieke tuinen die eerst behoorden tot het koninkrijk
Chanel Store - Als je dan toch in Parijs bent..

Le Marais
Als er één wijk is waar je de hele middag doorheen kunt blijven wandelen, is dat wel Le Marais. Boetiekjes, bakkerijen, leuke shops en interessante plekken zijn werkelijk overal en daarom blijf je maar rondhangen in deze buurt. Welke plekjes je absoluut niet mag overslaan in Le Marais?

Factory Vintage - Vintage zoals je het nooit zag. Keuze uit miljoen trenchcoats, daar een afgeprijsde Burberry jas en tientallen Levi shorts in alle kleuren van de regenboog. Make sure you don't miss it!
Place de l'Hôtel-de-Ville -
Wij misten een interessante foto tentoonstelling over oud Parijs, in dit gemeentenhuis wordt namelijk veel georganiseerd. Zeker de moeite waard om even te checken of er iets gaande is!
Rose Bakery - Koekjes, broodjes, cupcakes. Do I need to say more?


6 opmerkingen:

Thank you!