HomeShop my closetPressContact meCopyright
13.4.14

FOOD: Avocado addiction #1 Power ontbijt


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarden aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. De komende artikelen staan in het teken van de avocado. Vandaag een origineel en super gezond ontbijt recept.


Voor mij is de avocado het meest perfecte voedsel op de hele wereld. Het is ongelooflijk lekker en buitengewoon gezond. Gelukkig deel ik deze mening niet alleen en zijn er met mij velen anderen die ook grote fan zijn van deze vette vrucht. Voedseldeskundigen beweren zelfs dat avocado’s alles bevatten wat de mens nodig heeft om te overleven. Ik eet er minstens twee per week, in de zomer soms het dubbele aantal. I love it!


Vet gezond!
Het is algemeen bekend dat de avocado vele voordelen heeft. Maar wat nou precies? Ik heb de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.
- Avocado’s zitten boordevol met goede vetten die je lichaam nodig heeft. Het gaat om gezonde enkelvoudige, onverzadigde vetzuren, super goed voor je.
- Ben je vegetariër of eet je weinig vlees? Avocado’s zijn dan een goed alternatief als onderdeel van je dagelijks dieet door de goede eiwitten die ze bevatten.
- De avocado draagt bij aan de bestrijding van veel aandoeningen. Avocado kan alzheimer vertragen of zelfs omkeren, werkt cholesterolverlagend en als ontstekingremmer. Ze weten bescherming te bieden tegen kanker en verkleinen de kans op hoge bloeddruk en suikerziekte.
- Avocado’s hebben een aantal stofjes die de haargroei kunnen ondersteunen. Ze gaan onder andere natuurlijk haaruitval tegen.
- Ook voor je huid zijn avocado’s super goed. Ze zorgen ervoor dat je huid sterker wordt en rimpels tegen gehouden worden. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat wanneer je regelmatig een avocado eet, dat dit je huid zal verjongeren. Say yes to avo!

Een van mijn favoriete manieren om te lunchen met avocado is met deze combinatie. Ontzettend makkelijk om te maken, geen dure ingrediënten en vooral erg lekker. Nog een klein pluspuntje aan dit lunchgerecht: zeer fotogeniek.


Recept: Gebakken eieren in avocado

Nodig voor een persoon:
- 1 rijpe avocado
- 2 eieren
- Peper
- Italiaanse kruiden

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snij de avocado door de helft en verwijder de pit. Maak het kuiltje in de avocado wat groter door met een theelepel wat van het vruchtvlees te verwijderen. Precies zoveel dat er een gat ontstaat waar een ei in past.
3. Plaats de avocadohelften in een ovenvaste schaal zodat ze niet om kunnen kantelen.
4. Breek de eieren boven de avocado. Probeer het eigeel er als eerst in te laten vallen zodat je de avocado daarna met het eiwit op kan vullen.
5. Plaats de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. De tijd hangt af van de grootte van je eieren, zorg ervoor dat de eieren gaar zijn.
6. Haal de avocado’s uit de oven en kruid ze met peper en de Italiaanse kruiden. Geniet van je super healthy ontbijt!
8 opmerkingen:

Thank you!