HomeShop my closetPressContact meCopyright
11.4.14

PERSONAL: Een dagje op de redactie van Marie Claire


Allereerst een mededeling van huishoudelijke aard. Ik ben de afgelopen weken niet actief geweest op mijn blog. Dat heeft verschillende redenen. Een verhuizing, tentamenweek, maar het aller belangrijkste: een nieuw project. Ik kan er nog niet veel over kwijt, maar one think is for sure: ik ben r-e-t-e enthousiast over dit idee.

Back to where I should be writing about. Om jullie alvast een kleine waarschuwing te geven: dit artikel zal een enorme shitload aan lovende, haast strelende woorden gaan bevatten. Dat kan ook niet anders, want in dit artikel ga ik het uitgebreid hebben over tijdschriften uitgeverij Sanoma. En dan niet zomaar een 'tijdschriftje' bij Sanoma, it's gonna be about Marie Claire! Ik mocht namelijk vorige week een dagje meelopen op de redactie!

Mijn klasgenootjes en ik werden in januari door Sanoma beloond met de prijs voor meest consistente inhoud voor ons tijdschrift. Vorige week mochten we onze prijs in ontvangst nemen, we kregen namelijk een volledig verzorgde dag op de redactie van Marie Claire!

Ikzelf heb altijd al de droom gehad om bij een tijdschrift te werken. Toen ik journalistiek ging studeren was die droom er nog steeds, maar ik ben mezelf ook gaan interesseren voor andere richtingen. Desondanks was het natuurlijk fantastisch om een uitnodiging te ontvangen van Sanoma


We werden ontvangen in de redactie en het eerste was me op viel, was de rust. Heel veel redactieleden waren op pad voor een item of hadden een dagje vrij. De deadline van de vorige editie was net geweest, iedereen kon eindelijk rustig aan doen


Alle fotografie wordt gecontroleerd en kritisch bekekenWat een leuke sfeer hangt er op deze redactie! Ik vind het heel bijzonder om te zien dat er met zoveel passie gewerkt wordt. Iedereen ademt zo'n beetje mode en neemt het werk erg serieusGoodiebags!


Smile! Wat was het leuk!


Ik wil Sanoma en Marie Claire heel erg bedanken voor de bijzondere dag. Wat lijkt het mij tof om te werken op zo'n fijne redactie :-)


10 opmerkingen:

Thank you!