HomeShop my closetPressContact meCopyright
6.5.14

LIFESTYLE: Figureren in een commercial


Een tijdje geleden werd ik gevraagd om te figureren in een commercial voor de Red Bull Soundclash. De clip moest een soort teaser gaan worden voor de soundclash in september, waarbij twee bands (Go Back To The Zoo en Skip and Die) de muzikale strijd met elkaar aan gaan. Om het pre-battle plezier te verhogen, verzamelde Red Bull een enthousiast publiek bij elkaar. De taakomschrijving hierbij? De hele dag dansen, juichen en mee werken aan een vette clip. One job die ik maar al te graag op me wilde nemen!

Om 09:00 werden ik, een paar vriendinnetjes en een boel andere figuranten/danseressen verwacht bij Toren Overhoeks, een kantoorpand op Amsterdam Noord dat ook wordt gebruikt als nachtclub. We begonnen de dag met een ontbijtje. Daarna werd ons verteld wat er precies de bedoeling was en wat er allemaal op de planning stond. De eerste paar opnames gingen de bands elkaar 'uitdagen. Onze 'taken' varieerden van enthousiast joelen, juichen en schreeuwen naar plotseling heel stil zijn.


Er zaten ook een paar rare scènes tussen, kijk maar! Hier moesten de jongens van Go Back To The Zoo bijvoorbeeld plaats nemen in een roei positie


Soms begonnen we met z'n allen opeens heel spontaan te dansen, maar over het algemeen was alles heel erg geregisseerd. Logisch natuurlijk met een commerical, maar als je 10 keer hetzelfde moet doen, voelt dat best wel onnatuurlijk. Gelukkig hielden de bands de sfeer er goed in!We moesten tussendoor veel wachten. Tijd om even te loeren naar Catarina, de zangeres van Skip and Die, want wat zag zij er fantastisch uit. Look at those killer heels! Ze droeg een hele outfit van Avelon, die speciaal voor haar was gemaakt.


Aan het einde van de dag gingen we de slot scène opnemen. Dit keer werd niet alleen een speciale 360' camera gebruikt, maar kregen een aantal figuranten ook een Go Pro in hun handen. Om het geheel nog spectaculairder te maken, zou er één iemand uit het publiek gaan crowdsurfen. En ja natuurlijk, die taak wilde ik best vervullen!


Terwijl ik ja had gezegd tegen het crowdsurfen, kreeg vriendinnetje Anne een kippenhoofd naar haar toegeworpen. Alsof dat hilarische aanzicht en het crowdsurfen nog niet genoeg was, moest ik ondertussen ook nog eens de eindscene met een GoPro van bovenaf filmen, wat een ervaring!


Al bij al was het een vermoeiende, maar super leuke dag! Ik heb hele toffe mensen gesproken en crowdsurfen van m'n bucket list kunnen afstrepen, haha. Nog een grappig feitje: mijn crowdsurf foto haalde de Facebookpagina van Go back to the Zoo, haha. 

Ik ben heel benieuwd naar de commercial en kan niet wachten om het eindresultaat te bekijken. One thing is  for sure: het belooft héél veel goeds.. 

Heb jij wel eens in een commercial gefigureerd? Wat vond jij er toen van?


11 opmerkingen:

 1. Haha wat maak jij toch geniale avonturen mee! Heel cool dit!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Het lijkt me zo gaaf om een keer mee te doen in een commercial! En crowd surfen! Dat staat ook op mijn bucket list!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeee wat gaaf zeg! En nog een extra gelukje dat het twee super toffe bands waren en je mocht crowdsurfen, super leuk. :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf! Ziet er echt heel leuk uit en de bands en het crowdsurfen maken het natuurlijk extra gaaf! xx
  http://www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was super leuk en gezellig!!! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat leuk juud! Ik zag de foto al op Snapchat voorbij komen, maakt me al nieuwsgierig! Erg leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, wat superleuk om mee te maken! Ben benieuwd naar de uiteindelijke commercial!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gave ervaring! Ben super benieuwd naar de commercial! x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat supergaaf dat je hier aan mee hebt gedaan. Ben heel benieuwd naar het resultaat ^^.

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!