HomeShop my closetPressContact meCopyright
23.5.14

THE LIST: Ode aan de praktische mode


Sommige aankopen, zoals een rugzak van The North Face zijn puur functioneel. Echt sexy is het niet, want bij 'functioneel' hoort 'praktisch' en praktisch is in mijn ogen weer een synoniem van saai ofwel degelijk. Toch vind ik deze rugzak alles behalve saai of degelijk. Sterker nog: sinds ik 'm heb ontvangen, draag ik niets anders meer. Vandaag daarom op mijn blog een aantal redenen waarom praktische aankopen de moeite waard zijn om in te investeren.


1. Als een item praktisch is, heeft het automatisch iets fijns. Een goede pasvorm, groot comfort, warmte bestendig, waterdicht... Het lijstje is eindeloos
2. Je denkt automatisch langer na over het kopen van een functioneel voorwerp. Het is heel logisch: het is veel minder leuk om iets te kopen dat simpelweg praktisch is in plaats van fashionable. Een miskoop is daarom ook minder snel gemaakt
3. Iets dat fijn zit/loopt/voelt, draag je onbewust meer
4. Dat betekent dat je het praktische item negen van de tien keer verkiest boven die fashionable variant
5. Functioneel betekent (bijna) altijd kwaliteit. Misschien is het qua prijs even investeren, maar dan weet je ook zeker dat je iets koopt wat langer mee gaat


Ik heb mijn rugzak bij Zalando.nl gekocht. Het is er eentje van het merk The North Face en hij kost €59,95. Mijn laptop (15 inch) past er perfect in! Ik sleep 'm dan ook bijna iedere dag mee naar school in deze backpack, maar ook als ik een weekendje naar mijn ouders ga, is 'ie perfect. Ruimte genoeg! Ik vind vooral de twee zijvakjes en het grote voorvak heel praktisch. 

Hoe denk jij over praktische mode?


6 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Je tas is heel tof, zou er ook zo mee willen lopen. Het past goed bij het modebeeld vind ik. Sportief en praktisch! En wat is er nou fijner dan een tas waar veel spullen in kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!