HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.6.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week is vriendinnetje Marjolein, een 19-jarige Utrechtse Rechten student, aan het woord. Haar stijl zou omschreven kunnen worden als girly en minimalistisch. Hoe ziet haar kamer eruit?


Naam: Marjolein - Leeftijd: 19
Stad: Utrecht Studeert in: Utrecht
Studie: Rechten - Aantal m2: 20

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument bij a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! De kamer van Marjolein kon dan ook niet ontbreken. Wat ik vooral zo leuk vind aan haar kamer, is dat het heel goed bij de persoonlijkheid van Marjolein past. Netjes, heel meisjesachtig, maar met leuke en verrassende elementen.

Kijk maar mee!Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Een beetje via een omweg. Ik woon hier nu twee maanden en heb daarvoor even in een andere kamer gezeten. Ik had voor dit huis eigenlijk al veel eerder gehospiteerd, maar was het toen net niet geworden. Toen er weer een nieuwe kamer vrij kwam in het huis en de zoektocht naar een huisgenootje niet helemaal soepel verliep, besloten ze om mij alsnog te vragen. Dit huis is echt het studentenhuis waar ik in de eerste plaats naar zocht en ik voel me gelukkig ook al helemaal thuis hier"


Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Ik ging niet op mezelf wonen omdat ik zo graag uit huis wilde, maar vooral omdat ik het reizen helemaal zat was. Toch moet ik zeggen dat je al heel snel aan de vrijheid gaat wennen en deze ook erg gaat waarderen. Juist het feit dat ik samen kan eten of gezellig kan doen met iemand wanneer ik dat wil, maar dat ik mezelf ook heerlijk terug kan trekken, maakt het leventje op kamers zo makkelijk"


Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Als het om inrichting gaat ben ik echt een meisje meisje, alles moet licht zijn en bij elkaar passen. Ik word vrolijk als mensen zeggen dat ze mijn kamer echt een 'Marjoleinkamertje' vinden, want dat betekent dat andere ook mijn stijl goed terugzien. Ik ben vooral trots op de meubels die ik zelf heb opgeknapt, zoals de tafel en de stoelen, maar ook juist op de kleine dingen, bijvoorbeeld het feit dat de poot van mijn lamp, mijn pennenbakje en het dienblad alledrie in dezelfde kleur zijn geverfd. Waar andere me voor gek zouden verklaren dat ik moeite doe voor zoiets kleins, word ik er juist vrolijk van"Wat is je favoriete gedeelte?
"Zonder twijfel mijn bed, dat is echt mijn 'eiland' in deze kamer. Vooral tijdens tentamenperiodes is mi bed m'n favoriete plekje. Mijn dienblad staat dan vol met eten en drinken en voor de rest ligt mijn hele bed bezaaid met papieren, boeken en mijn laptop. Ergens middenin die zooi zit ik dan, haha. Hoewel ieder ander waarschijnlijk knettergek zou worden, is het voor mij de perfecte manier om te studeren. Daarnaast vind ik het heerlijk om in bed te ontbijten, daarom ben ik ook hard opzoek gegaan naar een dienblad met pootjes"
Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Hmm lastige, stiekem natuurlijk mijn hele kamer. Maar allereerst mijn dienblad op pootjes, omdat dat gewoon de meest geweldige uitvinding ooit is. Ik vond hem in een kringloopwinkel, maar hij was eigenlijk niet meer zo mooi. Door het dienblad op te schuren en te verven zag het er weer als nieuw uit en past het helemaal bij mijn kamer. Hierdoor is het stiekem wel een beetje mijn trots. Daarnaast zou ik ook het knuffelbeertje op mijn schouw meenemen, omdat die voor mij veel persoonlijke waarde heeft
Als laatste denk ik enkele sieraden die ook een verhaal hebben. Het gaat dan vooral om mijn ring. Zodra ik die niet om heb, gaat namelijk altijd alles fout. Het kettinkje dat ik van mijn moeder heb gekregen zou ik ook meenemen en nog enkele armbanden"


® Fotografie: Judith Tielemans

*(Een vraag over de inrichting van Marjolein? Stel 'm: en ik zal 'm proberen te beantwoorden)

Mooie spulletjes? 
Tafel + stoelen - tweedehands, zelf wit geschilderd
Kussentjes +spiegel - Xenos
Kledingrek - IKEA
Ontbijt tafeltje - tweedehands
Lamp - tweedehands
Etagére, lijstejs, theepot - van thuis meegenomen

Volgende week is de kamer van Belle uit Amsterdam aan de beurt. Ongeveer haar hele kamer bestaat uit spullen die ze van haar oma heeft geërfd. Ouwe meuk of juist mooi? Stay tuned om dat te ontdekken! Op zoek naar inspiratie voor je eigen studentenkamer? Klik hier voor de vorige artikelen!


10 opmerkingen:

 1. Wat een enorm leuke kamer! Kom je in september ook bij mij langs? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, natuurlijk! Succes met je zoektocht naar een kamertje :)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt leuk om bij andere studenten binnen te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een onwijs leuke en originele rubriek! Mooie foto's ook :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind deze artikelen altijd zó leuk om te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke manier om inspiratie op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit zo'n geweldige categorie op jouw blog! Ik vind de kamers ook allemaal heel leuk om te zien, deze ook. Niet helemaal mijn smaak, maar er is goed over nagedacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk om te zien en te lezen! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!