HomeShop my closetPressContact meCopyright
2.6.14

INTERIOR: De studentenkamer van..


Breaking news! Nieuwe rubriek op mijn blog!
Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Via via kwam ik deze week Yannique (23) uit Haarlem tegen. Yannique studeert aan de Artemis Styling Academie in Amsterdam en weet als geen ander hoe belangrijk het is om je thuis te voelen in een kamer.

® Fotografie: Judith Tielemans (by myself)


Naam: Yannique - Leeftijd: 23
Stad: Haarlem - Studeert in : Amsterdam 
Studie: Styling  - Aantal m2: 20

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument bij a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Zo heeft Yannique bijvoorbeeld heel veel bijzondere spullen in haar kamer staan. Volgens haar vriend logisch, want als hij aan haar moet denken, zijn de woorden 'koppig', 'kunstzinnig' en 'creatief' precies wat Yannique omschrijft. Dat ze ook nog eens vrolijk, spontaan en grappig is, zijn een paar bijkomstigheden die natuurlijk nooit verkeerd zijn

Hoe doet ze dat met de inrichting dan? 


Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in je kamer?
'Als mensen mijn kamer binnenlopen, is het eerste wat hen meteen opvalt vaak dat mijn kamer zoveel kleuren bevat. Ik hou van kleur. Dat kun je bijvoorbeeld ook terug vinden in mijn kleding. Daarnaast bevat mijn kamer klassieke elementen, hou ik van verzamelingen en zijn er veel plaatjes en afbeeldingen te vinden'


Hoe ben je hier terecht gekomen?
'Via mijn nicht. Zij woont in hetzelfde huis en hoorde dat er een kamer vrij kwam. Ik hoefde toen niet lang na te denken. Het is een prachtige kamer, redelijk goedkoop en dichtbij Amsterdam. Ik zou wel heel graag in Amsterdam willen wonen, maar dit is voor mij gewoon een betere optie'Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
'Simpel: doen waar je zin in hebt. Het feit dat je in de buurt kan wonen van vrienden waar ik eerst ver vandaan zat. Ik hou daarnaast ook van koken. Heerlijk om dat hier te kunnen doen!'


In welk gedeelte van je je kamer zit je het meest en waarom?
'Mijn favoriete gedeelte in mijn kamer is het bureau. Het is een prachtige tafel en heeft daarnaast een mooi uitzicht over de straat en de bomen hier'Welke spullen gaan er mee mocht er een brand uitbreken?
'Dat is moeilijk. Ik denk dat mijn koffiezetapparaat dan mee gaat, mijn nieuwe schilderij en kleding. Het is allemaal erg waardevol voor me'


*(Een vraag over de inrichting van Yannique? Stel 'm: en ik zal 'm proberen te beantwoorden)

Mooie spulletjes? 
Stoelen, bank - Uit tweedehands winkel
Poef - Zelfgemaakt
Houten bordjes - HK Living
Rek met kaartjes - HEMA
Blikjes, snijplank- Ikea
Koffiezetapparaat - Phillips Seaco
Lamp bij bank - Marktplaats
Bureau - Privé bezit
Bureaustoel - Uit oude school meegenomen
Kast onder hoogslapen - Gemaakt door opa
Broodtrommel - Uit een kerstpakket

Volgende week is het de beurt aan Sam (21) uit Utrecht. Hoe richt een jongen zijn kamer mooi in? To be continued.....


26 opmerkingen:

 1. Dus dit is de nieuwe rubriek. Heel gaaf! Wat een prachtig interieur heeft zij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk om te lezen! en veel inspiratie :D xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om te lezen! Prachtige kamer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke rubriek Judith! Leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk rubriek Judith. Ben benieuw naar je volgend stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een onwijs leuk idee, zo'n rubriek! Extra handig aangezien ik als het goed is deze zomer op kamers ga... :)
  Prachtige kamer heeft ze trouwens ook, ik vind het heel tof dat het niet rechtstreeks uit een boekje komt maar allemaal persoonlijke spulletjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke rubriek! Hele mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk! Leuke inspiratie voor als ik ooit op kamers ga

  Love, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee en ziet er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super toffe rubriek! Erg mooie studentenkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk idee! Ik werd helemaal blij van de combinatie rood persisch tapijt met blauwe muur. Dat wil ik al zoooo lang voor een toekomstige kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah, I know! Zeker een keer naar de IJhallen gaan, daar stikt het van de persische tapijten

   Verwijderen
 12. Wat gaaf dit en wat en leuk huisje. Slim ingericht ook xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat je dit doet! Deze kamer ziet er echt heel mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohw wauwie, ik ben al 30 en ik woon anti-kraak maar wat verlang ik weer terug naar mijn studententijd als ik dit zo zie :) Leuke rubriek!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!