HomeShop my closetPressContact meCopyright
11.6.14

INTERIOR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week ben ik op bezoek bij Sam (21) in Utrecht. Sinds ik Sam ken is één ding zeker: een groot deel van zijn leven draait om muziek. Dat deze jongen ook nog eens een geboren gevoel voor styling heeft, bleek toen ik zijn kamer binnen stapte. Want eh, Sam's kamer is mooier, persoonlijker en beter ingericht dan die van de gemiddelde vrouwelijke student. En ik overdrijf niet.


® Fotografie: Judith Tielemans (by myself)


Naam: Sam - Leeftijd: 21
Stad: Utrecht Studeert in: Utrecht
Studie: Muziekmanagement - Aantal m2: 15


Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument bij a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Liedjesschrijver/upcoming muziekmanager/podiumbeest Sam is van vele markten thuis. Zo heeft deze jongen net als ik bijvoorbeeld een grote liefde voor tweedehands/vintage interieur. Veel spullen uit de kamer van Sam komen daarom ook van zijn ouders. De rest haalt hij op de rommelmarkt of bij de plaatselijke concept stores in zijn hometown Nijmegen.

Hoe doet 'ie dat met de inrichting dan?


Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Ik woonde een paar maanden geleden in onderhuur vlakbij de zeedijk aan de gracht. Dat was natuurlijk een geweldige locatie, maar omdat het om een tijdelijke kamer ging, moest ik verhuizen. Via twitter stuurde een Nijmeegse vriend een tweet door waar iemand een kamer aanbood aan willekeurige vreemdelingen die een kamer zochten. Die jongen bleek dezelfde studie te doen en na een goed verhaal naar zijn huisgenoot gestuurd te hebben mocht ik op bezoek komen. Ik had gelijk een klik met deze beste jongen, waardoor hij mij voordroeg als zijn nieuwe huisgenoot"Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Dat ik me alleen hoef te verantwoorden bij mijn huisgenoot als ik eens zin heb om hard iets van George Michael of Ramses Shaffy te zingen"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Dat alles er altijd netter uitziet dan dat het eigenlijk is. Dat is typisch iets voor mij. Maar als ik door mijn kamer heen struin, zie ik dat ik vaak onbewust best wel wat interesses van mij in m'n kamer heb gestopt. Zoals schrijven, muziek en fijn oud spul"
Wat is je favoriete gedeelte?
"Mijn nieuwe bed! Hij is gemaakt van steigerhout. Een nieuw projectje van mij en m'n vader. Persoonlijk vind ik dat 'ie mijn kamer echt afmaakt"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Dan zou ik mijn gitaar redden. O, en mijn geschreven teksten! De fles rode wijn die ik altijd verstop in mijn bureaulade, zou ook met me meegaan"*(Een vraag over de inrichting van Sam? Stel 'm: en ik zal 'm proberen te beantwoorden)

Mooie spulletjes? 
Stoel, auto op muur + kantoorspeaker + koffer - Van Sam's ouders
Ventilator - Rommelmarkt
Posters - Links: ikea Rechts: Make my day (concept store Nijmegen)
Kleine blauwe tafeltje, kleed - IKEA
Kast - Van opa & oma, daarna zelf geverfd
Schutting rekje - Gamma

Volgende week is er een hele andere stijl aan de beurt. De kamer van Marjolein uit Utrecht is namelijk clean, minimalistisch en vrouwelijk. Hoe houdt ze haar kamer desondanks persoonlijk?


12 opmerkingen:

 1. Gave kamer! Mooie items! Zoals de industriële lamp, locker en auto poster

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha leuk om Sam zo eens op jouw blog te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te zien dat iemand zijn persoonlijke stijl zo goed terug komt in de inrichting. Vooral bij een jongen. In mijn kamer staat ook veel vintage maar dan gemixt met bohémien invloeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke rubriek :D hij heeft zijn kamer echt leuk ingericht!
  Woon zelf ook al 6 jaar op kamers, met nog 9 andere meiden in één groot huis! Mijn kamer is groot voor een studentenkamer (24m2), maar ik ben juist slecht in inrichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt leuk dat je dit doet! Altijd leuk om inspiratie op te doen bij anderen! Hij heeft er inderdaad goed over nagedacht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. "Dat alles er altijd netter uitziet dan dat het eigenlijk is."

   Verwijderen
 7. Wat een onwijs leuke kamer! Het is echt gaaf ingericht. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!