HomeShop my closetPressContact meCopyright
31.7.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week kijk ik binnen in de kamer van goede vriendin en (ex)studiegenoot Rianne. Rianne studeert Journalistiek en is waarschijnlijk een van de creatiefste mensen die ik ken. Want als ze niet in de weer is met d'r camera, dan is ze wel weer filmpjes aan het maken, een hele dag aan 't photoshoppen of loopt ze de kringloop plat in de hoop nieuwe spullen te vinden. Hoe haar kamer d'r uit ziet?

Naam: Rianne - Leeftijd: 19
Stad: Haarlem Studeert in: Utrecht
Studie: Journalistiek  Aantal m2: 15

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument by a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! In de kamer van Rianne vind je zoveel spullen, dat je er wel een hele dag naar kan blijven staren. Haar mini collectie barbies weten me altijd te fascineren en ook de vele wegwerp foto's zijn typisch iets voor Rianne. 

Laten we eens kijken..

Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
"Via een hele goede vriendin. Ik had haar destijds aan een kamer in dit huis geholpen. Toen zij hoorde dat een huisgenootje een tijdje wegging, hielp ze mij. Ik ging in onderhuur en zo kwam ik tijdelijk aan een kamer"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Dat je geen verantwoording af hoeft te leggen en kunt doen wat je zelf wilt. Dat is voor mij echt ideaal. O, en eten waar je zelf zin in hebt. Dat laatste is trouwens niet perse goed voor je gezondheid en portemonnee"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?

Ik heb niet echt één persoonlijke stijl of zo. Dat zie je ook wel terug in mijn kamer. Het is een beetje van alles wat. Natuurlijk ook omdat ik grotendeels gebruik maak van de spullen van het meisje waar ik het van huur. Ik kan dan ook niet wachten om het helemaal naar mijn eigen smaak in te gaan richten. Ik wil in mijn volgende kamer veel dingen met hout, mooie kussens en kleedjes gaan doen
Wat is je favoriete gedeelte in je kamer?
Mijn favoriete gedeelte is het plekje aan de tafel. Daar doe ik eigenlijk altijd alles. Eten, leven, achter m'n laptop zitten. Vul maar in. Het leuke is dat ik m'n muziek vanaf daar keihard aan kan zetten. Sorry huisgenootjes!
Als er een brand uitbrak en je mocht maar drie dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn? 
Ik zou mijn laptop meenemen, aangezien daar al mijn foto's en films opstaan. Ook mijn favoriete Kiboots rugzak zou mee gaan en m'n camera. Die keuze is eigenlijk snel gemaakt, want al mijn jeugdige en dierbare spullen liggen gewoon, veilig bij mijn ouders*(Een vraag over de inrichting van Rianne? Stel 'm: en ik zal 'm proberen te beantwoorden)

Mooie spulletjes? 
Bank, tafel + stoelen, kast, zilveren boom, blauw kleed - Van eigenaar
Kleedje op tafel, platen - tweedehands
Spaarpotje - Sjakies
Kistjes - Persoonlijk bezit
Flesjes - Marqt
Emmertje op tafel - zelfgemaakt
Vlaggetje bij raam - Winkeltje in haarlem 


7 opmerkingen:

Thank you!