HomeShop my closetPressContact meCopyright
24.7.14

TEXEL BABY #2: Kampeer gids


Beloofd was dat het mooi weer zou gaan worden. Héél mooi weer. Een perfecte gelegenheid om te gaan kamperen, vonden wij. Want zeg nou eerlijk: is kamperen in de pure natuur (op een paar meter afstand van het strand!) niet veel leuker dan iedere andere overnachting op Texel? Speciaal voor de kampeer beginners onder ons heb ik een kleine guide geschreven met tips and tricks voor een geslaagde kampeer vakantie.


Tips:
-Neem nooit, maar dan ook nooit je eigen (race)fiets mee indien je meer dan 8 kg meesjouwt aan spullen en de weersverwachting rond de 30 graden ligt. Voorkom een ruzie met Google Maps (+ een mogelijke hernia) door gewoon de bus te pakken. Ik had zelf m'n racefiets mee, maar vanwege de hitte was het niet erg praktisch, dus ik zou gewoon lekker huren!
- Deze is speciaal voor de die-hard fashionista's: pak praktisch en voorbedacht in. Trust me: je hoeft er echt niet leuk uit te zien op de camping. Spreek met jezelf af dat je één mooi setje meeneemt. Uiteindelijk verlang je toch wel naar die joggingsbroek en fijne fleece trui
- Ruil een matje in voor een plastic luchtbedje. Koop je voor nog geen 2 euro bij de action en bespaart een hoop ruimte plus gesjouw. Prima voor een paar dagen!
- Pak een camping aan de Koog. Dat is een heel gezellig dorpje op loofafstand van de zee. Wij zaten op camping Kogerstand en die was zeer aan te raden!
- Neem van te voren een klein beetje eten mee in je tas, maar zeker niet te veel. De rest kun je gewoon bij de supermarkt halen (in de Koog zit een Jumbo + Lidl) op loopafstand :-)Ook leuk:
- Als je wat meer van het eiland wilt zien behalve het strand, pak dan de Kustbus. Die rijdt over het hele eiland, waardoor je alles kunt zien vanaf je luie stoeltje
- Surfen! Texel heeft twee leuke surfscholen aan paal 17 en paal 19
- Sterren kijken en jezelf bezatten
De oude haven in Oudeschild
- Cocktails drinken bij de Koog
- Pannenkoeken eten bij het Catharina Hoeve Pannenkoekenhuis
- De zeehonden crèche Ecomare
- Alles met het woord strand ;-)

Meenemen:
-
Tent
- Zaklamp
- Wc rol 
- Tent, stokken en haringen
- Boxjes /geluidsversterker
- Voldoende handdoeken. Daarmee bedoel ik minstens 1 badhanddoek en 1 kleintje om mee te douchen
- Vuilniszakken
- Wegwerp BBQ (fun guaranteed)
- Bekers, bordjes, lepels, vorkjes, mesjes (plastic)
- Zonnebrand met een hoge factor (je verbrandt je levend op Texel. Aimee en ik hebben ervaring)
- Iets scherps. Komt altijd van pas
- Koekjes
- Boek(en)
Dus.. Wanneer ga jij kamperen?


7 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven, nu heb ik ook weer zin om te kamperen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aah leuk artikel!
  vond de foto's op instagram al zo gezellig.
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik krijg nu zooooveel zin om ook te gaan kamperen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuk geschreven! Ik ga lekker voor 8 daagjes in een hotel in Griekenland. Heb er nu al zin in. :)♥

  Liefs.
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Owwww... Fashionista's zijn dus helemaal niet milieubewust en kopen er maar lekker op los zoals een matras voor enkele euro's die je dan nadien bij het afval kiepert? Nou nou, wat een verschrikkelijke ecologische voerafdruk laten jullie na op deze kostbare en prachtige planeet. En boxjes/geluidsversterker als je gaat kamperen? Is het niet voldoende om omgevingsgeluiden op te vangen zoals zingende vogeltjes, de wind die door de bomen waait of golven teweegbrengt? Ach, ik snap het allemaal niet zo goed meer, ik wordt oud denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!