HomeShop my closetPressContact meCopyright
19.8.14

FOOD: Zomerse vega saladeZo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarden aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag is het tijd voor mijn absoluut favoriete salade van deze zomer.

Elke zomer zit er wel weer een bij, een favoriet gerecht die ik minstens een keer in de week in elkaar flans. Omdat ik heerlijk eten altijd met anderen wil delen -liefde gaat zoals bekend door de maag- heb ik deze salade de afgelopen maand zeker wel 10 keer op tafel gehad. "Jullie moe-ten deze salade proberen", roep ik zo nu en dan enthousiast tegen mijn vrienden, vriendinnen, buren, collega's, familie, vrienden van vrienden en vrienden van vrienden van vrienden. Iedereen dus. Gelukkig is deze salade standaard een groot succes. Lots of love door die magen dus!
Vega baby
Tegenwoordig behoorlijk actueel: een dieet zonder vlees. Vegetarisch eten wordt regelmatig gezond genoemd, gezonder dan vlees eten? Natuurlijk hangt dit van de hoeveelheid en soort eten af die je consumeert, maar over het algemeen kan gezegd worden dat vegetarisch eten gezond is. Een aantal voordelen van vegetarisch eten:
- Je krijgt minder schadelijke bijproducten binnen die soms in vlees zitten. Antibiotica resten die soms in kip aangetroffen worden of hormonen in rundvlees. Bah.
- Vegetarisch eten zorgt voor minder cholesterol in het bloed. Vegetariers hebben dan ook minder kans op obesitas, suikerziekte en hart- en vaatziekten.
- Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Een koe schijnt evenveel broeikasgassen te produceren als vijf auto’s bij elkaar (whut?!). Moeder natuur wordt dus helemaal niet blij van productiedieren
- Doordat vegetariërs meer groenten, fruit en vleesvervangers eten, krijgen zijn meer vitamines en mineralen binnen. Dit kan zorgen voor een energieker gevoel en een stralendere huid.
- Door minder vlees te eten houd je geld over. Vlees is namelijk hartstikke duur. Je doet dus jezelf, de wereld en je bankrekening goed door te kiezen voor wat minder vlees.


Een handomdraai
Denk maar niet dat ik deze salade afgelopen maand tien keer gemaakt heb als het een ingewikkeld recept was. Nee, een favoriet recept kan nooit meer dan een half uur duren om te bereiden. Gelukkig is dat bij deze kanjer ook het geval. Ongeveer 10 minuten kost het om een schaal met deze salade op tafel te hebben staan, een minimale hoeveelheid afwas, en maar een klein beetje geld minder in je portemonnee. Inmiddels al overtuigd dat deze salade een topper is?

Recept: Zomerse vega salade
Nodig voor twee personen:

- 1 aubergine
- 1 avocado
- 1 appel
- bakje hüttenkäse
- peper, zout en olie

1.Snij de aubergine, tomaten en avocado in gelijke blokjes en de appel in wat kleinere blokjes.


2. Bak de aubergine aan in een pan met flink wat (kokos)olie. Aubergine staat er om bekend alles op te nemen, dus je zult zien dat de olie snel verdwijnt. Zorg ervoor dat de aubergine goed zacht gebakken is en wat bruine randjes heeft. Dit duurt ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur


3. Gooi alle ingrediënten (warm en koud) in een kom en roer ze door elkaar. Peper en zout toevoegen naar smaak. Eet smakelijk!

7 opmerkingen:

 1. Oeh, klinkt nice! Ik eet ook heel veel vegetarisch, vanwege verschillende van de redenen die je noemt én ik ben mega aubergine fan, dus dit moet ik echt proberen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Als vegetarisch + aubergine fan, zou je het inderdaad moeten proberen haha. Let me know hoe je het vond!

   Verwijderen
 2. Dit klinkt zo lekker! Ga dit binnenkort ook eens maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ziet er echt goed uit, ga 't proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven" > Hey, dat ben ik! Geweldig recept, ik ga 'm opslaan hoor, lijkt me heerlijk en lekker makkelijk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens maken :)

  Ps. Je bent vergeten om de tomaten bij de ingrediënten te vermelden.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!