HomeShop my closetPressContact meCopyright
13.8.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week ben ik op bezoek bij Max, een vriend van me uit Breda. Max spreekt vloeiend de taal van zowel mode als kunst, en maakt daarnaast een indrukwekkende afstudeer documentaire. Hoet ziet zijn kamer eruit?

Naam: Max - Leeftijd: 22
Stad: Breda Studeert in: Breda
Studie: Audiovisuele vormgeving  Aantal m2: 20

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument by a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! De kamer van Max is zó goed en nagedacht ingericht, dat je hem het liefst meteen als personal shopper zou willen inhuren. Ieder hoekje heeft wel iets unieks en zijn kamer staat vol met mooie, verfijnde spulletjes


Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
Toen ik ging studeren was ik op zoek naar een kamer in Breda dus schreef ik me in op de website ‘klikvoorkamers’. Daar kon je zowel op inschrijfduur als loting een kamer krijgen. Met veel hoop reageerde ik op deze kamer en werd ik geloot om deze kamer te bekijken. Al voordat ik binnen was geweest, maar wel de locatie wist (midden in het centrum) had ik al besloten dat dit mijn kamer werd

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
Het leukste van op mezelf wonen is dat ik mezelf makkelijk terug kan trekken, iets wat ik vaak nodig heb. Vaak in het weekend kom ik thuis, zet ik mijn telefoon uit en weet ik dat ik niet gestoord kan worden door wat dan ook. En mocht ik zin hebben om mensen uit te nodigen, is er niemand die me tegenhoudt

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
In het eerste jaar dat ik hier woonde was alles wit, tot in de detail. Na een tijdje werd ik het zat en begon ik meer zwart en kleur toe te voegen in mijn kamer. Daarnaast vervang ik regelmatig meubels, of verander ik de opstelling. Mijn persoonlijke stijl zal ik altijd blijven ontwikkelen, en dit werkt ook zo voor mijn kamer
Wat is je favoriete gedeelte in je kamer?
Mijn favoriete gedeelte is mijn overdekte balkon (in de zomer..). Ik woon in een zijstraat van het centrum, waar altijd mensen doorheen lopen maar niet extreem druk is, ideaal dus. Vaak zit ik in de ochtend met een kop koffie op het balkon mensen te kijken op straat

Als er een brand uitbrak en je mocht maar drie dingen redden. Welke zouden dat dan zijn?
Ik zal mijn harde schijf redden met daarop mijn werk, mijn telefoon om 112 te bellen en mijn sigaretten. Voor de rest is er vrij veel vervangbaar (of te zwaar om mee te nemen)Heb je nog tips om een ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten?
Met een spandraad en gordijnen creëer je ruimtes in een grotere ruimte. Mocht er bezoek komen, en mijn bed ligt overhoop, is dat makkelijk oplossen door mijn gordijnen dicht te doen. Mijn tweede tip: stellingkasten. Ze kosten niks, je kunt ze inrichten zoals je zelf wilt (en dit makkelijk weer aanpassen voor een nieuwe look in je kamer). O, en je kan er een hoop spullen in kwijt!
®Photography: Judith Tielemans

*(Een vraag over de inrichting van Max? Stel 'm: en ik zal 'm proberen te beantwoorden)

Mooie spulletjes?
Bank, glazen tafel - Via via gekregen
Kussentjes- Xenos, H&M
Kast, kledingrek, tapijtje bij deur, houten tafel, gordijnen - IKEA
Plankjes keuken - Zelfgemaakt met steigerhout
Vitrine (drank)kast- Gevonden in appartement, zelf opgeknapt
Rekje met kaartjes - Cadeaushop
Schilderijtjes aan muur - Action

Camera's - Lomography + van vader gekregen
Katjes bij raam - Uit de Philipijnen


8 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke kamer heeft hij! Ik vind vooral de driehoekige klok, het zitje op zijn balkon en de camera's super. Die zou ik zelf ook wel willen.

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat een gave kamer zeg! Voor mij ligt misschien te veel in het zicht, maar wel een leuk idee om stellingkasten te gebruiken! Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe gezellig! Lekker druk maar toch erg chic

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!