HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.8.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week spreek ik Kirsten, een net afgestudeerde student communicatie. Kirsten werkt bij Bol.com en heeft een jaloersmakende ruime kamer in hartje Utrecht weten te bemachtigen. Hoe zit het met de inrichting?

Naam: Kirsten - Leeftijd: 23
Stad: Utrecht Studeerde in: Nijmegen
Studie: Communicatie  Aantal m2: 20

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument by a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Kirsten heeft bij haar kamer gekozen voor een minimalistische inrichting. Toch bestaat de ruimte uit verschillende elementen en gezellige details, waaronder een aantal fleurige bloemen en geprinte kussentjes.
Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
Via Kamernet heb ik gereageerd op deze kamer. Ik werd kort daarna uitgenodigd om een kijkje te nemen. Het klopte helemaal, ik was meteen verliefd. Dat kon ook niet anders met deze top locatie, mooie keuken en badkamer

Wat vind je je het leukste aan het wonen op jezelf?
Ik zou mijzelf niet meer anders kunnen voorstellen. Mijn eerste ervaring was in een studentenhuis in Nijmegen, met 15 andere huisgenoten. Dat was vooral heel gezellig, maar ik merkte al snel dat ik het heel fijn vind om in een schoon huis te wonen met een kleiner gezelschap. Vervolgens heb ik voor bijna 3 jaar samen met mijn beste vriendinnen in een appartement in hartje Den Bosch gewoond. Tussendoor heb ik nog even in Curaçao gewoond en gewerkt. Eenmaal weer in Nederland had ik een baan gevonden in Utrecht en ben ik in dit huisje terecht gekomen. Ik woon samen met twee meiden. Het voordeel is dat we alle drie ons eigen 'ding' hebben, maar dat we wel weten wat we aan elkaar hebben.
Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
Ik houd van een nonchalante, romantische en gezellige stijl. Ik verander mijn kamer heel erg vaak. Dan kom ik weer wat leuks tegen in de stad of zie ik musthaves op Pinterest. De basis probeer ik neutraal te houden, met vooral veel wit. Met accessoires geef ik mijn kamer kleur en gezelligheid. Mijn grote spiegel past bij de schouw en het hoge plafond. De steigerhouten planken zijn lekker nonchalant. Mijn vintage bed is van mijn oma en moeder geweest. Daarom vind ik hem zo bijzonder. Ook heb ik altijd kaarsen aan en verse bloemen in huis!


Wat is je favoriete gedeelte?
De rode stoel is mijn grote trots. Ik had hem al gekocht toen ik nog in mijn vorige huis woonde. Op dat moment had ik er geen plaats voor, maar ik móest hem hebben. Ik kan hier heerlijk genieten van een boek of tijdschrift op een vrije dag.

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
Zonder aarzeling kies ik dan voor mijn kleding! Dan komen mijn bed en stoel.
®Photography: Judith Tielemans

*(Een vraag over de inrichting van Kirsten? Stel 'm: en ik zal 'm proberen te beantwoorden)

Mooie spulletjes? 
Bed - vintage
Rode stoel - Karwei
Bank - IKEA
Grote spiegel, theedoos - Xenos
Kaarsenhouders - Anna + Nina, H&M
Vaasjes en kussentjes - H&M
Rieten mand - cadeautje
Dienblad - Action


9 opmerkingen:

 1. Wat heeft ze een mooie kamer zeg! Heel leuk ingericht! Altijd wanneer ik deze rubriek lees krijg ik zin om ook op kamers te gaan wonen en zelf je eigen plekje helemaal in te richten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, wat leuk om te horen! Thanks voor je reactie :-)

   Verwijderen
 2. Oooh ik wil ook zo'n spiegel en stoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit vind ik een van de mooiste kamers tot nu toe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kamer zeg en wat een waanzinnig bed! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superleuke blogpost weer! Echt mee doorgaan! Super mooie kamer heeft ze :D

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!