HomeShop my closetPressContact meCopyright
26.10.14

FOOD: Gezonde rode smoothie


Iedere week verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft , geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag is rood met deze super gezonde rode smoothie.

Zo nu en dan ga ik een dagje naar de sauna. Heerlijk relaxen en mezelf weer herboren voelen. Ik heb over het algemeen altijd al de voorkeur naar gezond eten, maar als ik in de sauna ben kan het voor mij niet gezond genoeg zijn. Of het nou de kruidige geuren zijn of de warme baden, in de sauna eet ik het liefst salades, sapjes en detox-drankjes. Toen ik laatst weer in een sauna was bestelde ik een rode smoothie. Klonk apart en –natuurlijk- gezond, dus moest ik dit rode drankje proberen. Super lekker was het! Voor jullie (en mezelf haha) heb ik geprobeerd de smoothie na te maken.


Het hoofdbestanddeel van deze smoothie is rode biet. Een hele gezonde groenten die helaas niet zo vaak gebruikt wordt in de gemiddelde studentenkeuken. Hier even op een rijtje waarom de biet top is.
- Sinds de Middeleeuwen tot de dag van vandaag worden bietjes als medicatie gebruikt. Ze worden voornamelijk voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met bloed, of ingewanden en spijsvertering.
- In Rusland zijn streken waar relatief veel mensen zijn die ouder dan 100 jaar worden. Sommige wetenschappers zeggen dat de bietjes verantwoordelijk zijn voor deze lange levens, want in deze Russische streken wordt veel bietensoep gegeten. Impressive right?
- Rode bietjes horen bij de superfoods volgens velen. Ze bevatten grote hoeveelheden voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Echte gezondheidsbommetjes!

Ik ken veel lekkere recepten met rode bieten, maar over het algemeen vind ik bietjes walgelijk in sapjes en smoothies. Gelukkig brengt deze smoothie al het goede van rode bietjes naar boven en is het een heel lekker drankje. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!


Recept: Gezonde rode smoothies
Nodig voor twee smoothies:

-Twee rode bietjes (je kunt deze gekookt in de winkel kopen, scheelt veel werk)
- Klein stuk pastinaak
- Kwart rode paprika
- Een tomaat
- Een of twee wortels

1. Snij alle ingrediƫnten in kleine stukken en gooi alles een voor een in de blender. Voeg een klein beetje water toe als de smoothie te dik wordt.
2. Klaar, smakelijk!6 opmerkingen:

 1. Wauw wat een kleurtje heeft die zeg! Hij klinkt erg gezond en lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had verwacht dat er veel fruit in zou zitten door de kleur ofzo, maar paprika en bieten maken het natuurlijk ook rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had echt niet verwacht dat er paprika en andere groenten gingen inzitten!
  Het ziet er wel lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!