HomeShop my closetPressContact meCopyright
9.10.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week ben ik in m'n eigen stadje en klop ik aan bij Efraïm in Utrecht. Die is nog maar net terug uit Amerika, waar hij een half jaar lang aan een onderzoek heeft gewerkt. Inmiddels is Efraïm promovendus student bij 't UMC in Utrecht en maakt hij ondertussen ook nog eens muziek. Benieuwd wat er allemaal in zijn kamer te vinden is?

Naam: Efraïm - Leeftijd: 23
Stad: Utrecht Studeert in: Utrecht
Studie: Psychologie Aantal m2: 15

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument by a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Efraïm ging in zijn kamer aan de slag met speciale verf. Hij creëerde een 'krijtmuur' die hij beklad met quotes en tekeningen.
Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
“Ik heb m'n kamer gevonden via Kamernet.nl. Op de dag van het hospiteren was ik ziek, waardoor ik op het punt stond om af te zeggen. Uiteindelijk ben ik toch gegaan en gelukkig maar: de avond pakte goed uit en ik kreeg de kamer”

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
“Toen ik hier net kwam wonen, vond ik het inrichten ‘t allerleukste. Dat je alles op je eigen manier kan aanpakken, zonder dat andere daar invloed op hebben. Nu vooral, als ik er op terug kijk, is het een goede les geweest om zelfstandig te worden. Daarbij zijn mijn huisgenoten echte vrienden van me geworden. Ook oud huisgenoten komen regelmatig over de vloer, waardoor het altijd gezellig is om thuis te komen”

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
“Mijn eigen stijl is een mix van vintage en creativiteit In mijn kamer komt dat naar voren dankzij mijn ‘schoolbord’. Ik wilde zo min mogelijk op te hangen, maar meer van de muur zelf een kunstwerk maken. Iets wat ook duidelijk binnen mijn stijl past, zijn mijn gitaren. De elektrische is al meer dan 50 jaar oud en heb ik pas geleden in Amerika gekocht. De muur met het oranje vlak is simpel, maar toch creatief"
Wat is je favoriete gedeelte in deze kamer?
"Mijn bureau! Altijd als ik daar zit, ben ik bezig ben met iets wat ik leuk vind of wat me interesseert. Meestal is dat muziek maken of werken"

Welke drie dingen zou je meenemen als er een brand zou uitbreken?
"Mijn akoestische gitaar, zodat ik daar op kan spelen ongeacht waar ik terecht kom. Mijn laptop zou ook meegaan en een fles whisky. Dat laatste om m'n ellende weg te drinken na de brand"

®Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes? 
Verf krijtmuur - Gamma/ikea (tip van Efraïm: zorg dat je het op hout of beton schildert)
Bank en kussens - Ikea
Rieten mandje - Van ouders
Gitaar koffer met doodskop - Uit Amerika


Meer kamers zien? Klik hier!


11 opmerkingen:

  1. Hele toffe kamer!! :D Ik woon ook al 6 jaar op kamers met nog 9 andere vrouwelijke studenten. Maar mijn kamer is niet tof ingericht, ik woon hier echt 'tijdelijk' voor mijn gevoel :P

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!