HomeShop my closetPressContact meCopyright
19.10.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week bel ik aan bij Astrid (21) in Utrecht. Astrid is een oude bekende uit de bloggerswereld en studeert net als ik Journalistiek. Nadat Astrid haar blog vaarwel zei, ging ze aan de slag voor o.a. NRC en MOAM. Benieuwd naar haar kamer?

Naam: Astrid - Leeftijd: 21
Stad: Utrecht Studeert: Utrecht
Studie: Journalistiek Aantal m2: 18

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument by a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Astrid houdt van vormgeven en dat zie je. Haar kamer klopt tot in de puntjes. Fijne hoekjes met bijzondere spulletjes en mooie details. Kijk maar!
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Via Kamernet! Toen ik hier kwam wonen, kreeg ik eerst een kleinere kamer (14 m2), maar ongeveer 3 maanden geleden kon ik doorschuiven naar deze kamer. Meteen de grootste van het huis! Deze kamer was overigens niet zo mooi toen ik hem kreeg, ik ben de eerste weken dan ook alleen maar bezig geweest met timmeren, schilderen, kliklaminaten en gordijnen zoomen. Toen ik 4 jaar geleden naar Utrecht verhuisde, viel mijn oog al snel op de wijk Lombok, en daar heb ik dan ook altijd gewoond. De wijk is erg kleurig en levendig, wat ervoor zorgt dat ik me er erg veilig voel en constant het gevoel heb dat ik midden in de stad woon. Daarnaast is het ook erg handig dat ik alles in de buurt heb; de supermarkt, groentewinkels, koffiezaken en zelfs vintage winkeltjes"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Ik woon al weer een paar jaar op mezelf, maar kan nog steeds ontzettend genieten van het feit dat ik alles volgens mijn eigen ‘regels’ kan doen. Opstaan, afwassen en studeren (sorry mam, ik zit niet altijd met rechte rug achter mijn bureau) wanneer en hoe ik maar wil. Daarnaast is het ook ontzettend fijn om een ruimte te hebben die je helemaal kan inrichten naar je eigen smaak en persoonlijkheid, waar je mensen op elk gewenst moment kan uitnodigen, maar waar je je tegelijkertijd ook terug kan trekken"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Mijn kamer is heel kleurrijk, vol printjes en plantjes, maar ik zorg wel altijd dat alles netjes opgeruimd is. Ik denk dat deze inrichting zowel veel over mijn persoonlijkheid (lichtelijk perfectionistisch, maar altijd vrolijk) als kledingstijl zegt (prints on prints on prints). Grappig gegeven is trouwens wel dat ik in mijn outfits altijd zwart als basis gebruik, terwijl mijn kamer vooral lichte kleuren kent"


Wat is je favoriete gedeelte?
"Eigenlijk heeft elk gedeelte van mijn kamer iets fijns. Als er vrienden over de vloer zijn, zitten we vaak urenlang aan tafel te eten en praten, maar ik zit ook vaak potten thee leeg te drinken op mijn bank en uit het raam te turen. Mijn inloopkast is trouwens wel écht het gedeelte van mijn kamer waar ik elke dag weer blij van word. Het scheelt ontzettend veel dat ik geen grote kast in het ‘leefgedeelte’ heb staan en hoef maar een gordijn dicht te trekken als ik onder de douche vandaan kom. Daarnaast is het ook fijn om accessoires, kleding en make-up allemaal bij elkaar te hebben, zodat ik ’s ochtends in no time klaar ben om naar buiten te gaan"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Ik denk dat ik zodra er brand uitbreekt eerder voor de spullen met sentimentele dan financiële waarde ga. Zoals het Persische tapijt van mijn oma (hoe neem je die mee tijdens een brand?), mijn sieraden en oké.. Toch ook mijn laptop!"
Heb je nog een tip van praktische aard voor studenten die net op kamers gaan?
"Zorg dat je zo veel mogelijk van je spullen op kunt bergen, bijvoorbeeld in stellingkasten, ladenblokken of kisten. Op die manier kun je spullen die je niet vaak nodig hebt (en niet zo mooi vindt) uit het zicht laten, blijft je kamer netjes en zien mensen alleen je mooiste items. Bovendien zijn dit soort meubelen ook ideaal als je in 5 minuten je kamer moet opruimen omdat je ouders onverwacht op visite komen.."16 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke kamer! Waar komen de stoelen aan de eettafel en de ijzeren kast vandaan? :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi is 'ie, hé? Eind deze week komt de lijst online waarin ik aangeef waar alle spulletjes vandaan komen!

   Verwijderen
 2. Wauw! Ook deze kamer ziet er heel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, supergave kamer!!
  Ik slaap en leef inderdaad alleen in mijn kamer, al 6 jaar ha ha. Ik kan niet wachten op een huisje samen met mijn vriend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heeft ze haar kamer mooi ingericht! Ik vind de tafel en stoelen echt geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk en gezellig huisje. Vind het heel mooi EN praktisch ingericht en ben verliefd op het glas in lood van haar ramen ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Hele gave spulletjes heb je! En jouw glas in lood raampje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kamer! Die ramen zijn echt super! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Looking good, die glas in lood ramen... gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! Wat ziet het er cosy uit, daar zou ik ook wel willen wonen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Je zou een rubriek moeten beginnen met kamers die beschikbaar zijn haha. Ik ben eigenlijk opzoek naar iets anders vanaf augustus. Een wat grotere kamer die je dus op deze manier kan inrichten! Utrecht/Amsterdam, maakt niet uit. Heerlijk stekkie zeg! Leuk hoe je dit doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om te lezen en wat een ontzettende toffe kamer! Ik ga volgend jaar verhuizen naar Amsterdam en hoop echt dat ik een fatsoenlijke ruimte kan gaan vinden.

  Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waauw wat een mooie kamer is dit! Ik woon ook in Utrecht sinds kort en het inrichten was zo leuk! Ik ben ook heel benieuwd waar die stoelen vandaan komen, want stoelen zoek ik nog :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!