HomeShop my closetPressContact meCopyright
29.10.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag ga ik op bezoek bij Bonnie, een kersverse journalist versus juf van 22 jaar die ik heb leren kennen via Instagram. Ontmoetingen als deze kunnen best raar zijn, maar met Bonnie (ofwel @Boncolor), was het meteen gezellig.

Naam: Bonnie - Leeftijd: 22
Stad: Rotterdam Studeerde in: Rotterdam
Gestudeerd: PABO (onderwijs) Werkzaam als: Freelance journalist bij de Rotterdamse kinderkant en onderwijzer
Aantal m2: 30m2 (twee kamertjes)


Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument by a lot of them. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Bonnie is dol op tweedehands spullen. Ze struimt regelmatig rommelmarkten af en haalt veel van haar spullen bij de de kringloop. Dat levert het volgende resultaat op:
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Via een makelaarswebsite. Ik heb niet een kamer gehuurd, maar een heel huis. Als je hier dan zelf huisgenoten bij zoekt en de huur voor het huis verdeeld, is dit goed te doen in Rotterdam"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Het fijnst vind ik dat ik zelf kan kiezen hoe ik alles inricht. Ik heb best wel een uitgesproken smaak en kan zelf beslissingen maken. Ook vind ik het fijn dat ik zelf kan beslissen wanneer ik iets doe. Als ik een keer een week geen zin heb om de was te doen, dan gebeurt dat lekker niet. En als ik om 1 uur 's nachts heel erg de behoefte heb om mijn kamer op te ruimen, kan dit gewoon"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?

"Ik ben ten eerste heel erg fan van rommelmarkten, vanwege het principe van hergebruik en omdat de spullen heel speciaal zijn. Mijn lijstjesverzameling (met geborduurde stukjes en stenen tegeltjes) is daar een goed voorbeeld van. Ieder lijstje heb ik apart gekocht en komt uit weer van een andere plek. Die gekke met die hond bijvoorbeeld, is geborduurd door de oma van de man van wie ik hem kocht. Zoiets vind ik erg leuk! Naast mijn rommelmarktspulletjes, hou ik ook van natuurachtige elementen. In mijn kamer zie je veel plantjes staan. Vooral cactusjes, die vind ik erg mooi. Ook heb ik een deur met daarop (nep)bloemen. Een jaar geleden wilde ik dat mijn kamer wat meer kleur kreeg en toen heb ik die deur gemaakt. Ook heb ik een hele oude roofvogel/uilenposter. Deze heeft heel lang op de Pabo gehangen en die mocht ik hebben.

Toch hou ik er ook heel erg van als mijn kamer net en leeg is. Een paar jaar geleden stond mijn kamer helemaal vol oude meuk en was het me allemaal iets te chaotisch. Toen heb ik het wat leger gemaakt. Het contrast van mijn drukke spulletjes met juist nette, witte Ikea-meubels vind ik mooi"
Wat is je favoriete gedeelte?
"Ik zit graag aan mijn 'kantoortje' in de woonkamer. Hier staat een grote, lege tafel, waaraan ik fijn aan kan werken. Ook zit ik graag op de bank, onder mijn muur met lijstjes. In mijn slaapkamer heb ik een soort enorme inloopkast, waarin ik al mijn kleding bewaar. Dit is ook wel een van mijn lievelingssstukjes. O, en mijn bed natuurlijk!"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Ik zou dan alle onvervangbare spullen meenemen. Ten eerste mijn externe harde schijf, omdat hier alle foto's en filmpjes van mijn hele leven opstaan. Ook zou ik mijn grote doos met post meenemen. Hierin zitten allemaal lieve kaartjes van vriendinnen en van m'n vriend. En als laatste.. Lastig! Mag ik mijn hele kledingrek meenemen met de kleding die daaraan hangt? Dan werp ik 'm in een keer het raam uit als er brand is. Aan mijn kledingrek hangen namelijk allemaal mooie vintage kledingstukken die ik ook lastig zou kunnen vervangen en waar ik erg aan gehecht ben"
Heb je nog een tip van praktische aard voor studenten die net op kamers gaan?
"Ik had zelf eerst erg veel spulletjes, waardoor de kamer er gezellig, maar rommelachtig uitzag. Mijn tip is: hou het een beetje leeg! Als je niet kan kiezen welke prulletjes je allemaal wil neerzetten, kan je ook een selectie maken. De rest van je spulletjes doe je in een doos. Als je dan na een paar maanden weer zin hebt in verandering, dan zet je weer een nieuwe 'collectie' neer!"


 ®Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?

Kledingrekje, bank, tafel, schapenkleedje, gordijnen, cactusjes- Ikea
Stoelen - Op straat gevonden (geverfd)
Kussentjes, katten knuffels, lijstjes - rommelmarkt
Bloemen en slingers - Action
Witte rekje bij tafel - Van ouders (wit geverfd)
Uilen poster - Gekregen van de PABO
Spiegel - Gekregen

Meer kamers zien? Klik hier!


9 opmerkingen:

 1. Echt heel leuk ingericht! Ik ben alvast fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die vintage posters! Echt een gezellige studentenkamer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super gezellige kamer zeg!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige kamer. Ik vind de muur met alle vintage lijstjes en schilderijtjes echt te leuk! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah waauw deze kamer is moooi! Ik vind deze post altijd heel leuk om te lezen :) en fijn om inspiratie op te doen voor mijn eigen kamer, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!