HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.10.14

VIJF MAAL: Dutch Design Week voor noppes


Nog plannen om Dutch Design Week dit weekend te bezoeken? Wat mij betreft een slimme zet. Geen enkele plek op aarde waar op dit moment zoveel design te vinden is en waar er meer creatievelingen in het wild rondlopen. Aangezien ik al meerdere jaren naar verschillende betaalde exposities ben geweest, leek het me leuk om eens wat anders te zien. Ik haastte me naar Eindhoven om daar te beginnen aan een speurtocht naar de leukste gratis plekjes in de stad. Met resultaat. Vijf maal dutch design week voor niks. Nada, noppes. Worden wij studentjes blij van.


1. STRIJP-T: Piet Hein Eek
Piet is mijn lievelingsontwerper en was de eerste man die mij liet inzien hoe mooi interieur kan zijn. Ieder jaar stelt hij zijn atelier, bestaande uit een enorme loods, open voor publiek. Dat alleen al is een indrukwekkende attractie, gezien de gigantische hoeveelheid aan spullen. Daar ligt vooral hout opgestapeld, onafgemaakte spullen. Aan de loods zit ook een klein winkeltje vast, net zoals een showroom waar al het moois van deze kunstenaar met het blote oog te bekijken is. Aanrader!


2. Volvo taxi service
Overal in de stad rijden auto's rond die mensen van de ene plek naar de andere brengen. Niet dat dit nou echt iets is wat je gezien moet hebben, maar ach. Het is gratis en leuk. Om nog maar niet te spreken over de geniale kunstwerken die pront op iedere taxi te vinden zijn.


3. STRIJP-S: Bas Kosters/vintage pop-up store
Een minuscuul pop up tentje waar kleding van Bas Kosters te koop is. Niet zoveel interesse in blote piemel leggings? Naast de collectie van mr. Kosters kun je ook terecht voor een nieuwe vintage outfit. Ik spotte onder anderen mooie leren rokken, toffe schoenen en -wonder boven wonder- geen geld in m'n broekzakken.


4. STRIJP-S: Land skate scene
Het gebied rond Strijp S is heel industrieel, waardoor deze indoor skatebaan op geen betere plek in de stad geplaatst had kunnen worden. Naast het indrukwekkende uitzicht over de skatebaan, is er binnen een kleine expositie te bezichtigen. Portretten, maar ook werk van een net afgestuurde designer. Een fijne spot waar ik graag hang. (Met m'n matties. Nee grapje hoor)


5. STRIJP-S: gratis uitzicht over Eindhoven
Een leuke om je dag mee af te sluiten. In het torentje van het klokgebouw kun je omhoog klimmen. Eerst zul je vooral veel banken en houten stellages zien, maar neem je het trappetje naar boven, dan kun je even uitrusten en genieten van een uitzicht over Eindhoven.


Ga jij nog naar Dutch design week?


5 opmerkingen:

 1. Ik ben zelf ook een dagje geweest en vond het heel erg leuk. Het atelier van Piet Hein Eek vond ik toch wel het tofst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben afgelopen donderdag geweest en vond het zo tof! Leuk om zoveel creativiteit bij elkaar te zien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf dat je erbij was~! Lijkt mij erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk artikel! En ook leuk om eens te zien hoe pietje de stoelen bij ons thuis heeft gemaakt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, jaloers dat jullie ze hebben! Mijn grootste (interieur) droom haha

   Verwijderen

Thank you!