HomeShop my closetPressContact meCopyright
18.11.14

FOOD: Zelfgemaakte linzenburgers


Iedere week verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft , geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag staan er vegetarische linzenburgers op het menu!

Experimenteren met koken en verschillende ingredienten is een van mijn hobby's. Heerlijk vind ik het om in de keuken te staan en vanalles uit te proberen. Zo zag ik laatst een recept met linzenburgers. Meteen was mijn interesse gewekt, want ik vind linzen heerlijk maar ik eet ze veel te weinig doordat ik vaak niet goed weet wat ik er mee moet. Daarom probeerde ik deze linzenburgertjes en maakte ik ze meteen een stuk gezonder. Een super aanrader!


Linzen wondertjes
Linzen, volgens mij ben ik niet de enige die ze te weinig in gerechten gebruikt. Onterecht, want ze zijn goedkoop, makkelijk te bereiden en vooral super gezond. Zo bevatten linzen enorm veel vezels, vier keer zoveel dan zilvervliesrijst. Ook zijn ze rijk aan eiwitten, ijzer en bevatten ze belangrijke anti-oxidanten. In India krijgen baby's als eerste vaste voeding na moedermelk vaak linzen omdat ze veel voedingsstoffen bevatten.

Als het woord 'linzen' op tafel valt begint mening mens te gapen. Helaas hebben linzen een wat suf imago, maar inmiddels beginnen gelukkig ook niet-geitenwollensokken-dragende-mensen steeds meer linzen te eten. Je kunt ontzettend veel met dit vruchtje doen. Je kunt er een stevige soep van maken, ze in de salade verwerken, maar ze zijn ook uitermate geschikt als hoofdingredient voor vegetarische burgertjes. Snel door naar het recept!


Recept: Zelfgemaakte linzenburgers
Nodig voor vier personen:

- 200 g spinazie uit de diepvries
- 1 groot blik linzen (400 g)
- 2 eieren
- 125 g havermout (zo'n 10 lepels)
- 4 eetlepels groene pesto

1. Ontdooi de spinazie kort in de pan en giet het overtollige vocht af. Laat de linzen uitlekken.
2. Klop de eieren los in een kom en voeg de linzen, spinazie, havermout en pesto toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout en vorm er platte koekjes van (gewoon met je handen).
4. Verwarm olie in een (grill)pan en bak de burgertjes voor ongeveer vijf minuten per kant lichtbruin.
5. Eet smakelijk!
6 opmerkingen:

Thank you!