HomeShop my closetPressContact meCopyright
20.11.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Dit keer ben ik in Amsterdam, op de plek als waar ik een paar weken geleden al eerder was. In hetzelfde huis als Roos woont namelijk Luca (17). Als ik de geruchten mag geloven, is haar kamer minstens zo mooi als die van haar huisgenoot

Naam: Luca - Leeftijd: 17
Op kamers in: Amsterdam Studeert in: Amsterdam
Studie: Cultureel erfgoed
Aantal m2: 18m2 

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Dat je met een beetje creatief nadenken al de leukste plekjes kunt creeëren, bewijst Luca maar weer. Haar muur is opgevuld met een enorm doek, posters van één van haar favoriete musea en de kaart van Amsterdam. Dat is weer eens iets anders.


Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
Ik ben via via aan mijn kamer gekomen. Het pand is van mijn achter oom. Hij had vroeger het hele pand gekocht, om het vervolgens weer te gaan verkopen. Maar nu woon ik er met twee andere huisgenootjes op de bovenste twee etages.

Wat vind je het leukste aan wonen op jezelf?
De vrijheid, het feit dat je kan opstaan hoe laat je wilt, naar bed gaan hoe laat je wilt, kan eten wat je wilt: dat je dus werkelijk alles kunt bepalen voor jezelf. Ik vind het leuk om die verantwoordelijkheid te hebben, dat je zelf moet zorgen voor je eten en dat je kamer er netjes uitziet. Zo'n verantwoordelijkheid is helemaal niet vervelend, het geeft mij juist een goed gevoel om die dingen zelf te kunnen doen. En dat ik in Amsterdam woon is al helemaal geweldig. Het is zo’n mooie stad en het is echt niet overdreven dat er altijd iets te doen is.

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in je kamer?
Ik ben altijd op zoek naar bijzondere spullen die niemand anders heeft. Dat is ook wel terug te vinden in mijn kledingstijl: ik vind het heel leuk om naar vintage winkels te gaan, omdat je dan met iets thuiskomt wat uniek is. Er staan veel persoonlijke spullen in mijn kamer, dingen van vroeger. Het schilderij boven mijn witte kastje heb ik van mijn oma gekregen voor mijn geboorte, net zoals de hoge ‘prinsessenstoel’, ook de boeken zijn echt iets van mij. In een kamer móet er gewoon een boekenkast staan, anders is het naar mijn mening niet af. Dit soort dingen maken je kamer echt van jezelf, en ik vind het ook belangrijk dat je die persoonlijkheid terugziet in je kamer.


Wat is je favoriete gedeelte in deze kamer?
Mijn favoriete gedeelte waar ik altijd zit – of in lig, kan ik beter zeggen- , is toch wel mijn bed. Ik kan makkelijk een hele dag in mijn kamer zijn en alleen maar in mijn bed liggen met mijn laptop en eten naast me. Het kastje waar mijn hert en mijn plantjes staan is ook een favoriet. Samen met mijn stoel en het schilderij is het een fijn, persoonlijke en haast dromerig hoekje. Vanaf hier kan ik door de ramen naar buiten kijken en me verwonderen dat ik gewoon op het beste plekje in Amsterdam zit. Dan voel ik me heel gelukkig. Ik denk niet dat ik ooit klaar ben met het inrichten van mijn kamer. Ik heb nog zoveel dingen die ik wil en ook wil veranderen.

Als er een brand zou uitbreken en je mocht drie dingen meenemen, wat zou dat dan zijn?
Ik heb een mand vol met schriftjes waarin verhalen en gedichtjes staan die ik als kind heb geschreven. Dat zijn een soort dagboeken voor me en die zou ik dus echt niet kunnen achterlaten. Verder zou ik mijn laptop pakken, en is het heel materialistisch om mijn nike’s mee te nemen bij een brand?


®Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Wandkleed - Waterlooplein
Dekbed overtrek - Winkeltje Haarlemmerstraat (Het grote avontuur)
Schilderij met geit - Gekocht op de Dutch design week
Tafel, Perzisch kleed, wit bijzettafeltje - Kringloop
Lamp, stoelen - Tweedehands

Meer kamers zien? Klik hier!


10 opmerkingen:

 1. Oooh die bambi is echt te schattig! De kamer straalt echt een leuke rustige sfeer uit. Heel mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo leuk die bambi! Mooi al die kleurtjes maar toch een rustige uitstraling! XOXO, daphny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel gaaf uit! Ik vind het witte kastje zooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wauw! Die oliefantjes haha <33

  Xx www.laurenlouvaine.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie kamer, die olifantjes bij het raam zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!