HomeShop my closetPressContact meCopyright
23.12.14

FOOD: Stamppotje met zoete aardappel en spinazie


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft , geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag staat er een winterse stamppot op tafel, maar dan anders!

Vrijdag eind van de middag, ik kom thuis in een warm huis waar mama achter het fornuis staat. “Wat eten we?” De standaard allereerste vraag. Als mama begint te glimlachen, woorden laat vallen als ‘stevige maaltijd’ en ‘wat reserves opbouwen’, weet ik dat er stamppot op het menu staat. Ik vind het zo nu en dan heerlijk om twee borden van mama’s hutspot naar binnen te werken plus vette worst. Helaas is deze zogenoemde stevige maaltijd in mijn ogen niet geschikt om elke week te eten. Daarom heb ik een stamppotje bedacht die net wat minder reserves opbouwt.


Recept: Stamppotje van zoete aardappel en spinazie
Nodig voor 2 personen:

- 3 of 4 zoete aardappelen
- 300 gram verse spinazie
- 1 (rode) ui
- zongedroogde tomaten
- een klein bakje hüttenkäse
- evt. lente-ui

1. Snij de zoete aardappelen in grove blokken en kook ze in water gaar. Dit duurt zo’n 15 minuten.
2. Intussen ga je aan de slag met de andere ingrediënten. Snij de ui in kleine stukjes, evenals de lente-ui en de zongedroogde tomaten. Fruit de ui in een koekenpan. Voeg hierna de helft van de spinazie toe en zorg ervoor dat deze wat slinkt.
3. Stamp de aardappelen fijn zodra ze gaar zijn. Voeg de ui en ‘gebakken’ spinazie toe aan de aardappelstamp. Voeg ook de rest van de spinazie toe zodat deze langzaam slinkt, maar nog wel een bite blijft houden. Roer als laatste de zongedroogde tomaten, hüttenkäse en lente-ui toe aan je stamppotje.
4. Eet smakelijk!
9 opmerkingen:

  1. Lekker, dit ga ik zeker een keer maken! (Of mijn vriend laten maken. ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jum, zoete aardappel is zó lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!