HomeShop my closetPressContact meCopyright
9.12.14

HAIRTALK: Dingen die je kunt doen met kort haar


Zoek naar 'hair tutorials' en gij zult overvallen worden door mogelijkheden. In de meeste gevallen vertegenwoordigen meisjes met lange haren deze knappe creaties, maar de tutorials voor shorties zijn ver te zoeken. Want welke kapsels kun je allemaal maken met een korte coupe? Vandaag deel ik -als kortharige- mijn drie favoriete kapsels en tips voor meiden met kort haar
1. Hipsterknotje
Makkelijk, snel en rommelig. Als je ervoor kiest om het knotje te maken met een scheiding, creëer je een nonchalant effect. Je kunt ook je haar naar achteren kammen, dat maakt het net iets 'harder'. Hoe hoger het knotje, des te opvallender je de look maakt.2. Haarbandje met een panty
Toen ik mijn haar voor het eerst knipte, vond ik het vervelend dat ik geen staart kon maken. Mijn haar hing voortdurend voor mijn ogen, dus ging ik daar iets voor verzinnen. Van een oude panty maakte ik een band die ik om mijn haar wikkelde en daarmee m'n haren als het ware vast zette. Je kunt deze creatie op verschillende manieren gebruiken, net wat jij leuk vindt. Ook een sjaaltje kan voor hetzelfde effect zorgen.3. Het klassieke staartje met verschillende soorten elastiekjes
Het ligt er natuurlijk aan hoe kort je haar is, maar in principe kun je met bijna iedere lengte een staartje maken. Een tijd terug was mijn haar zo kort, dat het me niet lukte om het vast te maken met een normale elastiek. Ik weigerde om m'n staart op te geven en ging op zoek naar een alternatief. Met resultaat! In de winkel vond ik een pakje rubberbands. Deze worden gebruikt om armbandjes te maken, maar voor korte haren zijn ze ook ideaal! Gebruik eventueel wat schuifspeldjes en haarspray om de boel sterker te maken.

Dit zijn mijn favoriete kapsels! Voor de shorties onder ons: wat doen jullie met je haar?


8 opmerkingen:

Thank you!