HomeShop my closetPressContact meCopyright
18.12.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag ben ik in mijn eigen buurt, want Guusje (18) blijkt op slechts een paar honderd meter van mij vandaan te wonen. Guusje studeert Visual Art, en dat kun je zien. Haar kamer is een waar paleisje.


Naam: Guusje - Leeftijd: 18
Op kamers in: Utrecht Studeert in: Utrecht
Studie: Visual art and design management aan de HKU
Aantal m2: 17m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Dat een kamer inrichten niet zoveel geld hoeft te kosten, bewijst Guusje maar weer. Haar bed is gemaakt van houten pallets en veel de spullen uit haar kamer zijn vintage of komen uit het buitenland.


Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Ik had een aantal keer gehospiteerd en bijna de hoop opgegeven. Natuurlijk is via Kamernet ook niet dé manier om een leuke kamer te vinden, want via via werkt veel beter. Uiteindelijk ben ik alsnog via Kamernet aan een kamer gekomen. Ik was heel blij toen ik in dit kleine, gezellige, oude huisje was beland. Eerst zat in de kleinste kamer, nu in een iets grotere"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Ik vind het fijn dat ik zelf kan beslissen wat ik doe en wanneer. Ook vind ik het fijn geen rekening te hoeven houden met anderen. Ik heb wel huisgenoten, maar we kunnen allemaal lekker ons eigen ding doen. Erg gezellig dus"


Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Ik heb niet echt één specifieke stijl. Dat kun je ook terug zien in mijn kamer. Ik weet wel goed wat ik mooi vind en wat niet, vaak loop ik ergens tegen aan en dan zet ik het er gewoon bij. Ik vind het juist leuk als dingen niet perfect bij elkaar passen. Ongeveer een jaar geleden, toen ik verplaatste naar deze kamer, was alles wit. Ik wist dat ik steeds spullen zou gaan toevoegen, dus wilde ik het zo rustig mogelijk houden. Het staat nu al weer redelijk vol. Mijn kledingkast, bed en bijzettafel doe ik denk ik nooit meer weg. Verder hou ik echt van dromenvangers, vintage bakjes en poezen. Bij mijn moeder staat al een hele lading opgeknapte vintage meubels voor in mijn toekomstige huis, helaas heb ik daar nu niet genoeg ruimte voor"
Wat is je favoriete gedeelte?
"Mijn favoriete gedeelte is sowieso mijn bed. Ik vind de combinatie van de pallets met de klamboe leuk, en daarnaast ligt mijn bed echt heerlijk! De klamboe en de dromenvangers geven me na een drukke dag een soort vakantiegevoel. Ik kan mijn bed een beetje afsluiten van de rest, best fijn in zo’n kleine kamer. Als ik al mijn kussens tegen de muur aan leg is het ook nog eens een fijne studeer plek. Ideaal!"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Zonder twijfel mijn MacBook. Mijn hele leven staat op dat ding, foto’s maar ook belangrijke bestanden. Daarna zou ik een paar kledingstukken pakken. Mijn favoriete kleding en een paar mooie vintage items die onvervangbaar zijn. Als ik dan nog tijd heb, pak ik schoenen en mijn favoriete hoed. Ik ben dol op die spullen!"


Mooie spulletjes?

Kleed, kast, witte kast, plant, lamp boven kast, witte tafel, stoeltje en schapen kleed - Ikea
Krukjes - HEMA
Klamboe- Klamboe King Size
Dromenvangers - Rommelmarkt, uit Indonesië en Sri Lanka
Doosjes op vensterbank - Vintage
Cactusjes - Tuinwinkel
Buda met kaarsjes - Cadeau
Spaarpot Jezus - Urban Outfitters
Gordijn - Ikea
Slinger - Uit Nepal
Thee dienblad - Instanbul
Tafel daaronder - Vintage

Meer kamers zien? Klik hier!


16 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuke kamer. Vind het bed heel leuk bedacht en hoe gaaf is die kledingkast! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel tof uit, vooral dat bed. Cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Mooie details. Vind vooral ook dat kleed erg gaaf!

  Liefs,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toevallig, ik woon ook op kamers in Utrecht. En wat is dat bed ontzettend gaaf zeg! Liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kamer heeft ze. Erg leuk dat bed. Zit er nu echt alleen pallet hout onder haar matras?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, think so. Ik heb in mijn eigen kamer hetzelfde en slaap ook met dit 'systeem'. Heel comfortabel kan ik je vertellen!

   Verwijderen
 6. Wat een onwijs leuke kamer, het ziet er zo fijn en gezellig uit! En dat idee van die pallets als bed is geweldig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kamer! Dat bed is echt enorm tof, wauw! En de kledingkast is ook mooi. Wat een leuke rubriek trouwens, 'De studentenkamer van...'!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!