HomeShop my closetPressContact meCopyright
7.12.14

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag ben ik weer in Rotterdam, waar ik op bezoek ga bij Luc (23). In tegenstelling tot huisgenoot Bonnie, houdt Luc van een minimalistische inrichting. De meest voorkomende teint in zijn kamer is dan ook wit. Héél veel wit.

Naam: Luc - Leeftijd: 23
Op kamers in: Rotterdam Studeert in: Rotterdam
Studie: Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Aantal m2: 25m2 (Woonkamer en slaapkamer)

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Witte tafels, witte stoelen, witte kussens: Luc heeft alles het liefst zo licht mogelijk. Toen hij een nieuwe laptop ging kopen en mocht kiezen tussen wit en zwart, was de beslissing al snel gemaakt. Want hallo, hoe mooi zou die laptop matchen bij zijn spierwitte tafel?

Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Ik woon hier nu pas twee maanden, maar eigenlijk ken ik dit huis al drie jaar en heb ik hier al meer dan 100 keer geslapen toen ik zelf nog niet in Rotterdam woonde. Dat komt doordat drie van mijn vriendinnen het huis hebben bewoond. Een hele tijd geleden is toen het eerste meisje verhuisd en pas geleden de ander, waarna dit vrijkwam. De vriendin die hier eerst woonde (Bonnie) dacht toen meteen aan mij. Ik had hiervoor een kleine kamer dichterbij het centrum, maar voor deze ruimte wilde ik wel heel graag een klein stukje verder fietsen naar de stad"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Ik vind het zelfstandige aspect fijn. Ik woon nu ongeveer een jaar en twee maanden op mezelf en in die tijd heb ik naar mijn gevoel veel geleerd. Doordat ik zelf leerde koken, werd ik bewuster over hoe je het beste gezond kunt eten. Ik heb er veel over opgezocht en vind het heel interessant. Het is ook leuk dat ik hierin mijn ouders weer dingen leer die ik door het op mezelf wonen heb ontdekt. Het inrichten van mijn kamer vind ik ook heel leuk. Tijdens kerst zonder gezeur losgaan met een kerstboom en decoratieve spullen, ik teken ervoor! In Rotterdam wonen is ook fijn. Alles is in de buurt, er is heel veel te doen en al mijn vrienden wonen hier. En ik vind de stad een hele fijne sfeer hebben"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?

"Ik vind het fijn als mijn kamer licht en overzichtelijk is, maar het moet wel gezellig zijn. In deze ruimte hebben de meeste spullen ook echt een vaste plek en daar horen ze dan ook. Ik vind witte spullen en meubels heel mooi en die zorgen ook voor een ruim, opgeruimd en overzichtelijk gevoel"
Wat is je favoriete gedeelte?
"Het gedeelte bij mijn raam met de tafel en de witte kast. Ik zit er in de winter meer omdat het dichtbij de kachel is en dus lekker warm. Als ik op de bank zit dan zie ik die kant van de kamer en daar geniet ik dan van. Ik vind de combinatie van planten, vintage en witte meubels heel mooi"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Hoewel bijna alles tweedehands is in mijn kamer, ben ik niet heel erg gehecht aan de spullen. Het zou moeilijk zijn weer dezelfde spullen te vinden,  maar ik zou ook prima met andere spullen kunnen leven die gewoon binnen dezelfde stijl vallen. Als ik dan moest kiezen, zou ik sowieso mijn nieuwe witte laptop meenemen. Ik heb ook een doos met spullen van vroeger, zoals oude vriendenboekjes, dagboekjes, werkstukjes, tekeningen, verzamelingen enzovoort. Ondanks het feit dat ik er nooit in kijk, zou ik 'm wel meenemen. Als laatste zou ik dan denk ik toch de witte kast meenemen. Hij is eigenlijk niet van mij, maar van een meisje wat nu in het buitenland woont. Ik vind hem wel heel mooi en zolang zij daar zit kan ik hem gebruiken. Als zij hem weer terug wil dan zou ik meteen op zoek gaan naar een soort gelijke kast"Inrichtingstip:
"Maak duidelijke keuzes met wat je waar neerzet. Stal niet alles uit wat je mooi vind, maar maak keuzes zodat het niet teveel wordt. Een andere tip is dat inrichten heel goedkoop kan. Mijn inrichting koste me bijna niks. Ik kreeg veel van anderen en vond het een en ander op straat. Ik heb bijvoorbeeld een oud tafeltje gevonden en wit geverfd. Over de oude bank die ik van een kennis kreeg, heb ik doeken gevouwen. Mijn laatste tip is dat je met planten en kaarsen een kamer leuk kan aankleden. Het is heel sfeervol en maakt het echt gezellig"

®Photography: Judith Tielemans

*Beschrijving van spullen komt binnenkort online

Meer kamers zien? Klik hier!


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie studentenkamer!
  Helemaal mijn stijl!
  Leuk artikel! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook fijn als kamers licht en overzichtelijk zijn! Hij heeft het echt heel tof ingericht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kamer! Ik ben ook gek op witte meubels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke rubriek. Zo leuk om lekker binnen te gluren haha. Vind het heel leuk ingericht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd zo leuk om binnen te kijken bij andere studentenkamers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk ingericht! En wat een hottie <3

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!