HomeShop my closetPressContact meCopyright
11.12.14

TIP: Kleding lenen bij een bibliotheekAltijd al gedroomd van een eindeloze kledingkast? Vanaf deze week komt die droom een stukje dichterbij! Voor een vast bedrag per maand is het namelijk mogelijk om kleding te lenen bij kledingbibliotheek LENA in Amsterdam. Hoe dat werkt en wat de voordelen daarvan zijn? Ik zal het je vertellen!


LENA is opgericht door vier meiden die duurzame mode willen stimuleren. Om de toenemende massaproducties tegen te gaan, bedachten ze het concept van een kledingbibliotheek. In plaats van het rap aanschaffen van nieuwe producten, kun je bij LENA wisselen van kleding. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar draagt ook bij aan een beter milieu, minder kinderarbeid en de schaarste van grondstoffen. Enne, je bent natuurlijk minder snel uitgekeken op je kleding.

De kledingbibliotheek heeft een divers aanbod merken te leen. Van Flippa K tot vintage: voor iedere modeliefhebber een andere keuze. Je kunt ook kiezen tussen verschillende abonnementen. Vanaf 19,95 per maand heb je onbeperkt toegang tot de biliotheek, maar het is ook mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen. Toch liever kopen? Possible as well. 

Ik vind het belangrijk om bewuster te worden van de effecten die massaproducties met zich mee brengen en ben daarom ook een groot fan van dit concept. Binnenkort verschijnt er een give-away in samenwerking met Lena, dus als je daar van op de hoogte wilt blijven, moet je zeker even m'n blog blijven te checken ;-)
LENA is te vinden op Westerstraat 174H in Amsterdam. Ze zijn iedere dag open vanaf 11:00, behalve op dinsdag en zondagen. 
Wat vind jij van dit concept?


13 opmerkingen:

 1. Oh wat een fijn concept is dit! Thanks for sharing!

  XO IMKE

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt geweldige! Wat een superleuk concept zeg!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ONWIJS gaaf concept! Als ik klaar ben met mijn tentamens ga ik hier zeker een kijkje nemen, heel tof dat zoiets bestaat. :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed concept zeg, echt gaaf! En het ziet er ook mooi uit van binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw wat een tof concept jammer dat ik niet in amsteradam woon maar echt heel cool!
  xx ish
  Tiny Heart Beats

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great post! you have a nice blog!
  following you hun!

  www.bstylevoyage.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. IK vind dit echt een geweldig idee en ik zou er wel gebruik van maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!