HomeShop my closetPressContact meCopyright
3.1.15

FAVORITES: Mijn lievelingsmomenten van 2014


Allereerst: een gelukkig, fijn, mooi, grandioos en subliem 2015! Dat al jullie dromen uit mogen komen en er grootse dingen zullen gebeuren. Vandaag gaan we toch nog even terug naar vorig jaar, want ik blik terug op mijn favoriete momenten van 2014. En dat zijn er nogal wat. Kijk maar.

Favoriete reis: Parijs in 24 uur bezoeken
Ik wilde naar Parijs, Aimee wilde naar Parijs, het enige dat ons eigenlijk tegenhield was de tijd. Die hadden we namelijk niet bijster veel. Anderhalve dag om precies te zijn. Maar omdat we zo graag wilde reizen, besloten we spontaan om voor 24 uur te gaan. Dat was een fantastisch besluit. Alle uren die we doorbrachten, waren goud. Ik heb hier een paar posts over geschreven, als je hier op klikt, kun je er meer over lezen

Favoriete woonplek: Een week in Amsterdam 'wonen'
Een vriendin kreeg in maart de sleutels van een appartement in Amsterdam. Voor een maand. Dat had een reden, ze kreeg namelijk de verantwoordelijkheid om op een poes te passen. Dat vond ik fantastisch en daarom besloot ik om een week bij haar in te trekken. Een week waarin we feestjes afgingen, ik m'n racefiets scoorde, we onszelf bijna opsloten en leefde als ware godinnen. Dit was zonder twijfel de leukste week van het jaar en als ik zou mogen kiezen, zou ik het allemaal weer over doen. Lang leve de vrijheid!

Favoriet studentenmomentje: Lid worden van een (sport)vereniging
Iets wat ik nooit verwacht had van mezelf, is uiteindelijk toch uitgekomen. Ik ben in 2014 namelijk lid geworden van een studentenvereniging! Utrecht is een echte studentenstad waar je dood gegooid wordt door het aanbod verenigingen. Toch vond ik mezelf niet echt een type om ergens lid van te worden en ik had bovendien geen zin in verplichtingen in m'n eerste jaar. Desondanks heb ik me aan het einde van mijn eerste studiejaar ingeschreven voor een sportvereniging, namelijk bij SPIN. Bij SPIN zitten allerlei mensen die aan boardsporten doen, zoals (golf)surfen, skateboarden en kiten. Ik wilde me al een lange tijd gaan focussen op golfsurfen, dus besloot ik de gok te wagen en me in te schrijven. Dat is een super goede beslissing geweest! Ik heb ontzettend veel leuke nieuwe mensen leren kennen en ben in aanraking gekomen met nieuwe sporten én natuurlijk het surfen. Zo ga ik eind januari naar Marokko om m'n moves te verbeteren op de surfplank, iets waar ik ongelooflijk naar uitkijk!


Favoriete voorstellingen: (Twee keer) huilen bij het Nationaal Ballet
2014 was ook het jaar dat er een eind kwam aan mijn balletlessen. Ik nam die nog altijd in m'n voormalige woonplek, maar omdat ik m'n weekenden ook graag in Utrecht wilde besteden, koos ik ervoor om te stoppen. Ik ben altijd gek geweest op het (klassieke) dansen en ik zou er niet van schrikken als ik het ooit nog op ga pakken. Tussendoor voed ik m'n liefde met het bezoeken van balletvoorstellingen met mama. Dit jaar gingen we twee keer naar het Nationaal Ballet. O, en moest ik (bijna) twee keer huilen omdat het zo ontzettend mooi was.

Favoriete festivals: Werken, feesten en fotograferen 
Deze zomer bestond uit een hoop festivals! Combinatie barwerk, gezelligheid en live muziek beviel twee jaar geleden zo goed op Lowlands, dat ik in 2014 weer ging werken! In de middagen waren we aan het werk en in de avonden vierden we feest. Op Concert at sea stond ik ook achter de bar, maar dat duurde maar twee dagen en bestond vooral uit werken (en een paar concertjes meepikken). Dit jaar mocht ik ook fotograferen voor m'n blog bij Amsterdam Live On Stage en ging ik met een groepje vriendinnen naar Solar in Roermond! Heel gaaf om zoveel artiesten en acts te zien in één jaar tijd!Favoriete nieuwe blogrubriek: De studentenkamer van..
De leukste ontwikkeling op het gebied van bloggen is zonder twijfel mijn rubriek 'De studentenkamer van'. Ik kan me nog als de dag van vandaag herinneren dat ik het idee bedacht en er zo enthousiast over was, dat ik het vervolgens tot diep in de nacht heb uitgewerkt. In een paar maanden tijd was ik overal door Nederland gereisd en in juni stond dan de eerste kamer online. Het idee werd ontzettend goed ontvangen! Wat zeg ik? Mijn bezoekersaantallen zijn sindsdien alleen nog maar gegroeid! Om maar niet te spreken over alle toffe mensen die ik heb leren kennen dankzij het project. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen en ga er in 2015 met liefde mee door :-)

Favoriete zusjes activiteit: Verkopen op de IJhallen
2014 was jaar dat ik mijn liefde voor vintage ontdekte. Met name de IJhallen kwam eruit als grote favoriet, en mijn collectie tweedehands spullen bleef maar groeien. Om ruimte te maken in mijn kast, ging ik in de zomer samen met mijn (shopverslaafde) zussen op de IJhallen verkopen. Onze kraam werd echt gigantisch. We verkochten kilo's kleren, maar ook hockeysticks, sieraden en zelfs (ongebruikte) badproducten. Uiteindelijk bleef er helaas een hoop kleding over, wat waarschijnlijk lag aan het feit dat we midden in de zomervakantie stonden te verkopen. Het was dus een stuk minder druk in de hal dan gewoonlijk. Maar hé, een leuke ervaring was het zeker en we hebben alle drie lekker verdiend. Als je zelf ook van plan bent om te verkopen op de IJhallen, klik dan even hier voor een uitgebreid artikel


Favoriete 'YOLO' moment: Mijn haar 15 cm laten afknippen 
Ik was klaar met m'n lange lokken en wilde iets nieuws. Iets korts. Ik had alleen geen zin in gedoe, want als ik dit soort beslissingen deel met de buitenwereld, krijg ik standaard zoveel meningen over me heen, dat het er niet echt beter van wordt. Dus besloot ik het aan niemand te vertellen en ging ik samen met een vriend naar de kapper om er 15 cm van af te rammen. Die lok kon ik ook nog eens doneren aan een haarstichting, wat natuurlijk extra tof was. YOLO is niet m'n meest geliefde uitdrukking, maar iets anders dan deze kreet kon ik voor deze knipbeurt niet verzinnen. Je leeft maar één keer! O, enne, het eindresultaat zag er zo uit!

Favoriet feestje: Dansen in een zwembadIk kwam vorig jaar midden in de winter via mijn huisgenoot op een zwembadfeest terecht in Utrecht. Dat vond ik zó ontzettend leuk dat 'ie sindsdien bovenaan mijn lijst staat van tofste feesten ooit. Ik bedoel maar, heb jij ooit een bier gedronken en de salsa gedanst in een (openbaar) zwembad?


Favoriete moment(s) of fame: Figuren in een serie en schreeuwen in een commercial
2014 was ook het jaar dat ik beroemd werd. Nou ja, een heel klein beetje dan. Ik gilde mee in een commercial van Red Bull (waar je hier meer over kunt lezen) en speelde een dronken tiener op de set van de VPRO serie Suspicious Minds. De commercial bleef hangen op het internet, maar de serie is ook daadwerkelijk uitgezonden op TV. Geen grote rol (ben maar niet bang), maar een ervaring was het zeker!

Favoriete journalistieke bezoekje: Meelopen op de redactie van Marie Claire
In het eerste jaar van mijn studie Journalistiek kreeg ik de opdracht om een nieuw tijdschrift(concept) te bedenken en volledig op te maken. Ik en mijn groepje kregen de prijs voor 'meest consistente inhoud' en wonnen hiermee een rondleiding op de redactie van Marie Claire. Met een glimlach van oor tot oor naderden we het Sanoma gebouw speciaal en kwamen we weer terug met nuttige adviezen en een toffe ervaring.


Favoriete blog bijkomstigheden: Heb je even?
Naar de premiére van Swan Lake On Ice, logeren in het Citizen M hotel en als pers naar de XITE awards; slechts een kleine greep van de dingen die ik dit jaar heb mogen doen omwille van m'n blog. De events waren gaaf en dat zijn ze eigenlijk nog steeds. Vaak besef ik me niet eens hoeveel geluk ik heb dat ik dit allemaal mag doen! Die pret is natuurlijk het allerleukste als je het kunt delen, dus dat probeerde ik dan ook zoveel mogelijk te doen. In 2014 nam ik mijn zussen mee (fashion week, naar de primark openingen) en liet ik ook vriendinnen meesnoepen aan al het leuks. Eén groot feestje op een feestje

Favoriete vakantie: Een week naar Texel
Wat eigenlijk Ibiza zou moeten worden, veranderde in Texel. Zonder verwachtingen gingen Aimee en ik in juli een weekje weg, en dat werd vervolgens zo'n succes, dat ik er een hele reeks artikelen aan wijdde. Wie heeft eigenlijk ooit beweerd dat vakantie in eigen land suf is? Ik heb nog nooit zoveel lol en goede gesprekken gehad op zo'n fijn stukje Nederland. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik fan van Texel ben! 


Bring it on 2015! Wat waren jouw favoriete momenten van 2014?


8 opmerkingen:

 1. Wat heb jij een mooi jaar gehad! Ik ben ook nog nooit in Parijs geweest, in 24 lijkt me tof en intens! Wel ooit weer het ballet oppakken hè, is lekker. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi overzicht! Het lijkt mij heel tof om op festival foto's te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat gaaf dit overzicht! Het klinkt echt als een heel mooi jaar :)
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat leuk om te lezen! Zelf heb ik ook een blogpost geschreven over mijn favoriete momenten, in foto's dan. ;)

  Liefs,
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een onwijs leuk overzicht en gave momenten! En zoooo tof dat feestje!
  Ik heb zelf ook een overzicht gemaakt van 2014 :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke favoriete momenten, erg leuk om te lezen!:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke momenten! Mooi artikel :) Leuk zo'n tentje opzetten op texel! En je eerste puntje is echt geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah je hebt echt mooie dingen gedaan afgelopen jaar. Leuk om het zo op te sommen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!