HomeShop my closetPressContact meCopyright
13.2.15

FOOD (VALENTIJNSSPECIAL): Gezond frambozenijs


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft , geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag laat ze jullie kennis maken met een fantastische manier om gezond ijs te maken, zeer geschikt voor jou en je Valentijn!


Valentijnsdag. Ik weet dat er veel tegenstanders zijn, maar ik vind het wel een leuke traditie. Wat mij betreft bestaan er nooit genoeg feestdagen, dus ‘vier’ ik Valentijn gezellig mee. Het is heerlijk om op deze dag te gaan uiteten met vriendjelief of met vriendinnen, maar zelf in de keuken staan is natuurlijk ook erg leuk. Liefde gaat door de maag, maar calorieën ook. Hoe combineer je jouw romantisch avondje met lover en een veel-te-veel-gangen-menu? Met dit valentijnsijs! Een toetje zonder schuldgevoel maar met romantisch tintje.

Dit ijs is niet alleen ‘niet ongezond’, maar ook echt ‘gezond’! Het zit bomvol met vitamines door de grote lading frambozen die in het ijs verwerkt zijn. En waarom zijn die zo gezond?

- Een framboos heeft meer gezonde eigenschappen dan doorsnee fruit. Er zou een geneeskrachtige stof in dit vruchtje zitten die tot nu toe in geen enkel ander voedingsmiddel is gevonden. De naam is ellagitannines en sinds de stof ontdekt is, is de framboos nog geliefder geworden.
- De framboos zit vol met vitamine C, B2, B6 en B11.
- Frambozen bevatten heel veel antioxidanten, wel 10x meer dan bijvoorbeeld broccoli.
- Het vruchtje kan hooikoorts, eczeem en astma verlichten.

Dit recept bevat maar drie ingrediënten. Voor mij een nog grotere reden om fan te zijn van dit ijs, want gemak staat hoog op mijn prioriteitenlijstje! Komt ‘ie dan:


Recept: frambozenijs
Nodig voor twee porties:
- 250 gram half bevroren frambozen
- 1 eetrijpe avocado
- cacaonibs of andere topping naar keuze

1. Haal de avocado uit zijn schil en verwijder de pit.
2. Voeg de avocado en 200 gram van de frambozen in de blender en mix het geheel tot een gladde substantie. Je moet er zo nu en dan even je blender assisteren met een vork, maar het zou al snel een glad geheel moeten zijn.
3. Meng met een lepel de cacaonibs toe. Deze hoeven dus niet mee geblend te worden. Schep het ijs in een bakje en maak af met de overgebleven frambozen en cacoanibs. Smakelijk!8 opmerkingen:

Thank you!