HomeShop my closetPressContact meCopyright
8.2.15

MOROCCAN SURF DIARIES #1Marokko is voor mij één van de landen met een enorme aantrekkingskracht. Als ik aan Marokko denk, dan denk ik aan cultuur. Aan kleurtjes en dynamiek. Steden als Marrakesh en Fez. Dan verbeeld ik me de eindeloze woestijn in. Mannen met lange jurken. Afrika mag dan wel heel ver weg klinken, maar Marokko ligt in werkelijkheid gewoon vier uur -en een Ryan Air vluchtje- van ons vandaan. Reden genoeg dus om dat vliegtuig in te stappen.

En dat deed ik niet alleen. Samen met een groep van ongeveer 20 studenten vertrok ik naar het vissersdorpje Taghazout om daar voor een weekje te vertoeven. De groep waarmee ik reisde, maakt onderdeel uit van Spin Boardsports in Utrecht. (Dit is de sportstudentenvereniging waar ik lid van ben!) De grote stad sloegen we deze week over, die maakte plaats voor surfsessies aan de kust. Zelf ben ik nog maar een beginner op surfgebied, dus was deze trip een goed oefening om mijn skills te verbeteren!Het appartementje waar we verbleven, lag slechts op een paar meter afstand van de zee. Het was echt een heel fijn plekje en je snapt dan ook wel dat wij hier vaak te vinden waren om te chillen. Het is zo fijn om te ontwaken met een strakblauwe lucht en de geur van de zee. Ik mis die ochtenden nu al..


Bananen zijn geloof ik nogal een ding in Marokko. Op ieder hoekje van de straat vind je wel een verkooppuntje en er bestaat zelfs een dorpje dat Banana Village heet!


Iedere vrijdag is er een enorme markt in Taghazout. Voor touristen een must-see, want je kunt hier allerlei traditionele Marokkaanse spulletjes vinden. Deze meneer verkocht alleen theepotten, maar ever verderop lagen bijvoorbeeld tapijten en tagines. Ik heb op dit marktje een tapijtje en twee hele mooie ringen gekocht. Zo'n theepot had ik ook wel mee willen nemen, maar dat had nooit in m'n koffer gepast helaas haha!


Het water is rond deze tijd van het jaar behoorlijk koud. Zelfs met m'n dikke wetsuit was het af en toe nog bibberen. Toch kon een duik in de middag natuurlijk niet ontbreken. Heel snel dan, brrr..Langs de weg verkopen locals allerlei specerijen. We waren er aan het einde nog steeds niet helemaal uit wat er nou precies in zo'n zakje zit, maar we denken dadels!

Iedere dag weer een challenge: het bevestigen van de surfboards op het dak van onze (gehuurde) auto. Gelukkig werden we er iedere keer weer wet beter en behendiger in haha. Zelfs met deze enorme wind kregen we onze plankies erop!

(Een deel) van de groep! Hou mijn blog in de gaten, want de komende dagen zal ik nog meer foto's van Marokko plaatsen! 


5 opmerkingen:

 1. Het klinkt allemaal zo leuk! Mooie foto's heb je gemaakt en ik ben benieuwd naar je tapijtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw ziet er fantastisch uit! Ik ben benieuwd naar de rest van de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super tof dat je daar was! Lijtk mij heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf! Ik wil ook zo graag een keer reizen door Marokko!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog steeds ZO jaloers! Wat een fijne foto's allemaal <3 <3

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!