HomeShop my closetPressContact meCopyright
12.2.15

MOROCCAN SURF DIARIES #3


In deel twee van mijn fotodagboekje neem ik jullie mee door de bergen van Marokko. Midden in de week besloot ik samen met een groepje van vier in de auto te stappen en naar het Atlasgebergte te rijden. Ruim drie uur -en heel wat avonturen later- stonden we bovenaan het topje van de berg. Daar aangekomen werden we begroet door een wel heel enthousiaste local. Of we even bij hem een kopje thee wilde komen drinken.Die kans lieten we natuurlijk niet voorbij gaan. Ietwat voorzichtig schuifelde we achter Saïd, de vriendelijke local aan. In gebrekkig Frans vertelde hij ons over zijn restaurantje in de bergen. Dat lag even verderop van dit dorpje waarvan we de naam niet konden uitspreken. Met een glimlach begeleide hij ons naar zijn massieve hutje en gebaarde hij naar een roze kamertje. We namen plaats in een ruimte bezaaid met kussentjes en keken vol verwondering om ons heen. We zouden zo dadelijk thee gaan drinken bij een echte local. Kon het nog specialer en authentieker?

Saïd bleek een ware gastheer te zijn. Alsof de Marokkaanse thee niet genoeg was, bood hij ons ook een linzen tajine aan. (Foto 5/6) Na de maaltijd volgde een persoonlijke rondleiding door het dorpje (foto 4). Het landschap was werkelijk prachtig. Het land stond vol met groene rijstvelden, (foto 7) dat in combinatie met de brandende zon voor een bijzonder contrast zorgde. Het Atlasgebergte is sowieso al mooi van haarzelf (Foto 8/15), maar juist deze kleine dorpjes voelde en zagen er extra speciaal uit.

Marokko is een land vol verrassingen. Het kan dan ook zomaar zijn dat je getuigen bent van een spontane jamsessie in een restaurant (foto 1). De muzikanten zaten eerst te spelen in een klein hofje (foto 3), maar later verhuisde ze naar binnen. De rest van onze week bestond voornamelijk uit surfen. Hoge golven, kleine golven en soms ook geen golven. Als je wilt zien hoe ik eruit zie met een surfboard moet je even naar foto 14 kijken. Op foto nummer 13 deed ik met Renate (foto 2) een yoga pasje (foto 9). Het uitzicht bij één van de surfspots leek wel een beetje op een filmset. Heel magisch. (foto 12/14) Ik heb tijdens mijn vakantie heel veel gereden door Marokko en dat was af en toe best wel even wennen. De ene keer door de bergen, de dag daarna door een chaotisch stadje. Goed om te oefenen, zullen we maar zeggen (foto 13). Ondertussen werd ik ook nog een keer uitgenodigd om de woestijn in te trekken met een kameel. Dat aanbod heb ik vriendelijk geweigerd, maar ik heb de mannen in kwestie wel nog op de kiek gezet (foto 11)
Dat waren alweer mijn foto's van Marokko! Welk kiekje is jouw favoriet?


1 opmerking:

  1. wauw wat ziet het er schitterend uit en klinkt als een fantastische trip!
    super jaloers ben ik haha
    xx ish
    Tiny Heart Beats

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!