HomeShop my closetPressContact meCopyright
27.3.15

FOOD: Bloemkoolsoep


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag zet ik de bloemkool in het zonnetje met deze overheerlijke soep!

Mijn leven is niet compleet zonder soep. Soep is mij en mijn zusjes er letterlijk met de paplepel in gegoten. Het avondeten beginnen met een kopje soep, of op een vrije dag als lunch een kop soep, of gewoon wanneer iemand hongerig thuis kwam na een dag school. Er stond (lees: staat) dan ook altijd een flinke pan soep op het vuur of in de koelkast, klaar om door de hele familie verslonden te worden. De gewoonte van vaak en veel soep eten zit er bij mij nog steeds in. Helaas staat er niet altijd een grote pan van mama’s soep in de koelkast, maar moet ik deze wel zelf nog even maken.

Ongeveer twee keer per week maak ik een flinke pan zodat ik er elke dag van kan genieten. Vooral heel fijn om rond een uur of vijf even wat warms te kunnen eten. Mijn voorkeur gaat uit naar soepjes die makkelijk te maken zijn, zodat ik ze snel tussendoor klaar heb. Deze bloemkoolsoep is een van mijn laatste ontdekkingen. Zeer, zeer, zeer makkelijk om te maken en gruwelijk lekker. De bloemkool krijgt een romige structuur in deze soep waardoor ie zijn ietwat saaie smaak totaal doet vergeten.


Recept: Bloemkoolsoep
Nodig 4 grote kommen soep 
1 bloemkool
1 ui
2 teentjes knoflook
50 gram fetakaas
2 groetenbouillonblokjes
Nootmuskaat

1. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes. Snij ook de ui en de knoflook in kleine stukjes.
2. Bak de ui en knoflook in olie in een grote kookpan tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens alle bloemkoolroosjes toe en laat deze even kort aanbakken.
3. Voeg 1 liter water met 2 bouillonblokjes toe en laat de soep 10 minuten koken.
4. Zet het vuur uit als de bloemkool helemaal zacht is gekookt en pureer de soep met een staafmixer. 5. Verkruimel wat fetakaas boven je kop soep en voeg wat nootmuskaat toe.
6. Eet smakelijk!6 opmerkingen:

  1. Wow wat lekker! Deze maar eens onthouden

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!