HomeShop my closetPressContact meCopyright
15.3.15

FOOD: Gezonde fruitchips


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag staat er hele bijzondere chips op het menu!


Gezond snacken, dat is soms zo makkelijk niet. Je stufi aan ingewikkelde snacks uitgeven (raw-cacao-goji-dadel-hennepzaad-chia-bars) is nogal prijzig, maar elke avond met een zak wortels op de bank zitten idemdito. Daarom wil ik vandaag graag dit recept met jullie delen: fruitchips.

Het begon allemaal met bananenchips. Op reis door AziĆ« at ik vaak een hele zak van deze lekkertjes leeg als ik onderweg was. Ik nam voor de zekerheid een paar zakken mee naar huis omdat ik geen afscheid wilde nemen van deze geweldige snack. Hier in Nederland zag ik ze nog wel ooit in de winkel liggen, maar waren ze ongelooflijk duur en zat er een flinke laag suiker over de chips heen. Maar toen kwam ik er achter dat je deze bananenchips ook zelf kunt maken. Ik ging op verder onderzoek uit en zag dat je van veel meer soorten fruit chips maken. Fan-tas-tisch!  Appels, peren, aardbeien, perzik of banaan schijnen uitermate geschikte te zijn om tot chipjes getoverd te worden. Ik ging de keuken in, experimenteerde wat en binnen de kortste keren stond een nieuwe verslaving op het menu. Maar wel een hele gezonde! Duik allemaal snel de keuken in, want ze zijn erg makkelijk te maken en super super lekker.


Recept: Fruitchips
Nodig voor een bakje chips:
- fruit zoals appels, peren, perzikken, bananen of aardbeien
- een halve citroen
- kaneel

1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
2. Was het fruit en dep het droog met keukenpapier. Snij vervolgens de chips in hele dunne plakjes. Hoe dunner, hoe beter. Je kunt gebruik maken van een kaasschaaf, een dunschiller of gewoon een mesje. Je kunt eventueel de schil van de appel, peer of perzik afhalen, maar ik laat dit er liever omheen voor het uiterlijk van de chipjes en de smaak is prima.
3. Besprenkel de schijfjes met het sap van een halve citroen en wat snufjes kaneel. Citroen om de kleur van het fruit te behouden en kaneel voor de smaak. Mix alles voorzichtig door elkaar.
4. Leg de schijfjes op bakpapier. Zorg ervoor dat het fruit niet over elkaar heen ligt zodat het goed krokant wordt in de oven. Hierna mag het geheel in de oven voor 90 minuten.
5. Laat de schijfjes even afkoelen als ze uit de oven komen en aanvallen maar!


PS: Birgit doet mee aan een kookwedstrijd waarbij ze een reis kan winnen naar Peru. Ze heeft daarvoor stemmen nodig! Het enige wat jij hoeft te doen, is klikken op haar recept op de site van Metro. Klik hier en stem!


4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik kan het (nog) niet bevestigen, maar Birgit is er lovend over ;-)!

      Verwijderen
  2. PS: Birgit doet mee aan een kookwedstrijd waarbij ze een reis kan winnen naar Peru. Ze heeft daarvoor stemmen nodig! Het enige wat jij hoeft te doen, is klikken op haar recept op de site van Metro. Klik hier (http://www.metrosuperchef.com/#/view-photo/05-05ac9489749ff877de31190cebc9a87f_l/) en stem! Alvast bedankt :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!