HomeShop my closetPressContact meCopyright
20.3.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag ben ik op bezoek bij Marciano, vriend van zowel Bonnie als Luc en trotse eigenaar van online kleding merk FACTORY FOX. Hoe ziet de achttien vierkante meter van deze modieuze Rotterdammer eruit?

Naam: Marciano - Leeftijd: 21
Op kamers in: Rotterdam Studeert in: Rotterdam
Studie: Communication & Multimedia Design
Aantal m2: 18m2


Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! De stijl van Marciano varieert van minimalistisch tot kleurrijk. Contrast is leuk. Want hoe vaak vind je nou een strakke eettafel en de welbekende Eames (knock-off) chairs met even verderop een gigantische knuffelbeer? Om nog maar niet te spreken van het vintage kamelenbankje.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Deze kamer maakt onderdeel uit van een studentenflat met 77 woningen midden in Rotterdam. Zo ongeveer een jaar geleden werd deze hele flat gevuld met nieuwe studenten en was ik één van de uitverkorenen om hier te komen wonen. Ik ben er onwijs blij mee, het is een erg gezellige flat met ruime kamers en ook qua locatie is het ideaal"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?

"De vrijheid doet me veel goeds. Het is heerlijk om je eigen leven in te plannen en te doen waar jij zin in hebt. Daarnaast is het ook heel fijn om een eigen plek te hebben waar je alles op een bepaalde manier kunt ontwerpen, dat het voor jou de perfecte leefomgeving wordt"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Ik denk dat je bij het inrichten van een huis automatisch alles selecteert naar je eigen stijl, of je hier nou bewust of onbewust mee bezig bent. Bij mij sluit mijn kamer erg aan op mijn levensmotto om alles uit het leven te halen en daar creatief, duurzaam en innovatief mee om te gaan. Zo is mijn kamer slechts achttien vierkante meter, maar heb ik door het slim te ontwerpen toch ruimte om te werken, eten, slapen en te ontspannen. Er is nogsteeds geen moment geweest dat de muren op me af zijn gekomen"

Wat is je favoriete gedeelte?
"Mijn serre is een fijne plek om met een kop koffie mijn gedachtes even op een rijtje te zetten of in alle rust een boek te lezen. Het uitzicht waarbij je net over de bomen kijkt is fenomenaal en geeft veel inspiratie. Daarnaast is dit de ideale plek voor mijn plantjes, zo heb ik er een home grown advocado plant staan. Deze heb ik zelf laten groeien vanuit de pit"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Als eerste zou ik mijn laptop in veiligheid stellen, omdat daar zowat heel mijn levenswerk op gedocumenteerd staat. Daarna zou ik mijn scandinavisch design bureau redden. Dit is het meeste mooie en authentieke meubel wat ik heb en absoluut iets wat zo lang mee gaat dat ik het naar mijn toekomstige huis wil meenemen. Als laatste zou ik snel al mijn polaroids van de muur pakken, omdat dit foto’s en herinneringen zijn die ik voor altijd bij me wil dragen"

Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t het inrichten van een kamer?
"Het belangrijkste wat ik iedereen wil meegeven is dat je niet bang moet zijn bij het kopen van mooie spullen als die een leven lang meegaan. Ook al heb je als student een klein budget, kies voor duurzaamheid in plaats van een goedkoop meubel die naar een tijdje in elkaar stort. Op tweedehands markten en marktplaats kun je soms fantastische kwaliteit meubels vinden voor een mooie prijs. Zo koop ik bijvoorbeeld veel bij Gina & Frans op de Rotterdamse Binnenrotte markt, een kraam waar je geweldig tijdloze vintage stukken kunt vinden"


®Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Witte tafel - Ikea
Stoelen - Eames knock-off (via Marktplaats)
Lamp - Gina & Frans Blaak markt Rotterdam (elke dinsdag en donderdag)
Plantjes - Overal en nergens. Avocadoplant zelf gepland
Grafische posters - Mode/kunst tijdschriften (i-D, Purple Fashion, CR Fashion Book)
Polaroids - Polabox
Bank - Chesterfield

Meer kamers zien? Klik hier!


6 opmerkingen:

 1. Mooie dingen! Heel leuk die mix van verschillende stijlen inderdaad. Ik ben nu wel heel benieuwd naar dat bureau, want die staat volgens mij niet op de foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Ik wil dit artikel aankomende week nog bijvullen met artikel informatie. Wellicht dat ik er dan voor kies om nog een aantal foto's bij te voegen!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke kamer. Ik blijf die eetkamerstoelen zo gaaf vinden en wat een mooie bank! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dit zo te zien, zeg! Ik heb zelf jarenlang in een oude middelbare school gewoond via een vastgoedbescherming organisatie. Ik vond het zelf erg lastig om hier sfeer in aan te brengen omdat het zo verschrikkelijk groot was! Gelukkig heb ik me altijd erg thuisgevoeld erin!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!