HomeShop my closetPressContact meCopyright
4.3.15

LIFESTYLE: Natuurlijke yoga in Amsterdam Noord


Een relaxed en behaaglijk gevoel stroomt door de containers van Pllek in Amsterdam Noord. Ik doe vandaag mee aan een lesje yoga. Het idee was al maanden geleden ontstaan toen ik hoorde van een natuurlijk soort yoga aan 't IJ. Dat klonk zo romantisch, dat ik vriendinnetje Anne meteen tipte. Die was ook enthousiast, dus besloten we ons op te geven.

Ik doe wel vaker aan yoga in mijn eigen sportschool, maar ik mis dan altijd een beetje sfeer. Dat ontbrekende stukje viel meteen op z'n plaats toen ik Pllek binnen stapte. De yoga lessen vinden plaats op zaterdag- en zondagochtend in een zaaltje met uitzicht op 't IJ. Ze zijn super geschikt voor zowel beginners als gevorderden, want iedereen kan gewoon meedoen op z'n eigen niveau. Perfect, als je het aan mij vraagt.Het aangename aan de les is dat ontspanning wordt afgewisseld met sport. In het begin van de les ga je voornamelijk aan de slag met ademhalingsoefeningen. De minuten daarop zijn gevuld met rust, rek, strek en andere bewegingen. Heel fijn om zo een zaterdag- of zondagochtend te beginnen. In de zomer wordt het allemaal nog net effe beter: de lessen verplaatsen dan namelijk naar buiten. Je doet dan letterlijk oefeningen aan het water.

Ook leuk: de yoga combineren met een bezoekje aan de IJhallen. Daarna nog een drankje bij Pllek en je relaxte dag is compleet.
Doe jij wel eens aan yoga?


14 opmerkingen:

 1. Wauw, mooie foto's. Moet je een abonnement nemen of kun je ook eenmalig een lesje mee pikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel! Nee, je hoeft geen abonnement te hebben. Gewoon lekker binnenlopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me echt top om een keertje te proberen, lijkt me echt rustgevend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n mooie locatie! Ik doe iedere week yoga in een klein kerkje, ook heel fijn :) xx

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!