HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.4.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week ga ik op bezoek bij Emma (20) in Haarlem, wier kamer wel een beetje geknipt lijkt te zijn uit een modeblad. Hebben we hier soms te maken met een styling student?

Naam: Emma - Leeftijd: 20
Op kamers in: Haarlem Studeert in: Amsterdam
Studie: Styling (Academie Artemis)
Aantal m2: 18m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Alles in de kamer van Emma ademt mode en styling. Zo hangen er op de muur inspiratie beelden, ligt haar hele kamer vol tijdschriften en is het kledingrek van Emma -maar natuurlijk- volledig gesorteerd op kleur. Kijk maar mee!

Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Via kamernet. Omdat ik in Amsterdam ging studeren, was ik in principe als eerste op zoek naar een kamer in Amsterdam. Helaas kon ik daar alleen kleine kamers vinden. Voor mijn studie heb ik een grote ruimte nodig, zodat ik aan mijn schoolwerk kon werken. In Haarlem vond ik de perfecte ruimte"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Dat ik zelf kan bepalen hoe mijn kamer er uit komt te zien. Ik woon nu ongeveer een half jaar op mezelf, maar ik denk dat mijn styling al 100 keer is veranderd. Vaak ben ik hele dagen aan het schuiven en stylen. Ook fijn is dat je zelf kunt bepalen hoe je dag verloopt. Wanneer je gaat eten, boodschappen doen etc. Het fijne van deze kamer is ook dat ik dicht bij het centrum woon en daarom vlug de stad in kan duiken"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Ik hou heel erg van het Scandinavische interieur; licht, fris en wit. Dit combineer ik met zwarte en grijze accenten en als kleur accenten gebruik ik graag pastel tinten. Ik vind het fijn als de kamer veel licht heeft. Ik hou ook veel van natuur. Planten geven meer sfeer en leven in je kamer. Omdat ik overdag vaak druk ben en veel om me heen heb, vind ik het fijn om thuis de rust op te zoeken. Ik ben wel een beetje perfectionistisch. Daarom is mijn kamer meestal ook opgeruimd en netjes"


Wat is je favoriete gedeelte?
"Het liefste zit ik aan mijn bureau. Ik kan uren met m’n laptop afbeeldingen zoeken, in tijdschriften bladeren of collages maken. Maar mijn huiswerk maak ik op meestal op de grond. Ik moet soms aan 9 collages te gelijk werken en op de grond heb ik lekker de ruimte"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Dat is lastig! Waarschijnlijk zou ik dan mijn laptop meenemen, omdat hier al mijn foto’s op staan. M'n tijdschriften gaan dan ook mee en toch ook wel graag mijn kledingrek"

Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t het inrichten van een kamer?
"Vaak verzamel je in een korte tijd veel spullen en dan wordt het al snel een chaos. Kies voor praktische meubels, zoals een inschuifbed. Daaronder zitten ook nog ruime lades waarin je spullen kunt bewaren. Verder gebruik ik ook veel tapes om posters en kaartjes aan de wand te hangen. Hierdoor kun je elke week een andere sfeer creëren op je kamer"*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
To be continued!

Meer kamers zien? Klik hier!


11 opmerkingen:

 1. Ja leuk! Ik vind het leuk als er aandacht is besteed aan studentenkamers. Zelf heb ik ook m'n kamer gestyled alsof het al m'n eigen huis is, haha. Vind vooral haar bijzettafeltje erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi foto's en natuurlijk een super leuke inrichting!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Heel leuk als inspiratie dit soort artikelen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou echt van deze rubriek! Super inspiratievol :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!