HomeShop my closetPressContact meCopyright
10.5.15

CITY HOTSPOTS x FASHIABLE: Tapijnkazerne (Maastricht)


Hotspot alert! In samenwerking met Nanne ga ik op zoek naar de leukste, fijnste en meest bijzondere plekjes in Nederland. We reizen onze favoriete steden af en zullen daar onze favoriete hotspots fotograferen. Dan weer een hotspot op fashiable.nl, dan weer eentje op mijn blog. Deze week trein ik naar het Zuiden van het land om jullie een leuk plekje in Maastricht te laten zien.

Wie? Tapijnkazerne
Waar? Sint Hubertuslaan 12, Maastricht
Wat? Koffie drinken of drankjes doen in een industriële, hippe omgeving
Wanneer? Maandag t/m zondag 11:00 - 23:00

Mijn goede vriendin Sara studeert inmiddels al 3 jaar in het Zuiden. In al die jaren ben ik nog maar één keer langs geweest. Best wel een beetje zonde, want Maastricht is een pareltje (en Sara trouwens ook). Vorige week was het dan zover en pakte ik de trein naar het uiterste puntje van NL.

Maastricht is een charmante stad met veel historie en bruine cafes. Toch zijn er ook steeds meer nieuwe, hippe concepten van enthousiaste horeca-ondernemers. Zo is bijvoorbeeld op een voormalige militaire kazerne sinds vijf weken (!) 'n nieuwe brasserie geopend, namelijk de Tapijnkazerne. Wij gingen er koffie drinken en waren op slag fan. Het leuke aan de brasserie is dat 't is gevestigd op een plek waar vroeger militairen werkten. Maar het mooiste van de kazerne vind ik toch wel de inrichting (lees: oude schoolstoelen en prachtige Perzische tapijten). Voor de grijze locker zou ik moorden. Bij wijze van spreken dan. Enne, als je nou besluit om eens 'n koffie te gaan drinken, vergeet dan vooral niet een wandeling te maken rondom het park van de kazerne.Volgende keer in City hotspots reizen Nanne en ik naar Rotterdam. Geen zin om te wachten? Kijk dan even onze vorige hotspots hier of hier :-)!


12 opmerkingen:

 1. wat een leuk tentje, ziet er heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat ziet het er leuk uit! Maastricht is echt leuk inderdaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaauw, wat leuk! Ben benieuwd welke hotspots jullie benoemen in Rotterdam. Dit ziet er in ieder geval supertof uit, jammer dat Maastricht zo ver weg is!

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!