HomeShop my closetPressContact meCopyright
15.5.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week bezoek ik het kamertje van fotografie studente Merel (20) in Amsterdam. Merel heeft een enorme tipi in haar kamer geïnstalleerd met stof en bamboestokken, en dat is een behoorlijke attractie. Kijk maar mee.

Naam: Merel Klaassen:
Leeftijd: 20

Op kamers in: Amsterdam Studeert in: Den Bosch
Studie: Fotografie 
Aantal m2: 18m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Om de tipi te bouwen, bedacht Merel haar eigen constructie met een groot wit doek en stokken gemaakt van bamboe. Het resultaat? Een hippie tentje waar menig (prinsessen)meisje jaloers op kan zijn.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Omdat ik in de zomer altijd veel naar de theatercamping in Frankrijk ging, heb ik daar veel mensen leren kennen uit de omgeving Amsterdam. Julia, één van die lieve vakantie vriendinnetjes uit Frankrijk, had een kamer vrij in haar huisje in Amsterdam. Via Facebook zag ik dat ze een jongen en een meisje zochten. Dit aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan. Gelukkig kozen ze toen meteen mij!"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Dat ik lekker kan doen en laten waar ik zin in heb. Ik vind het ook lekker dat ik kan eten wat ik zelf wil. Vroeger was ik al blij als ik met een vriendinnetje kon logeren. Nu doe ik veel leuke dingen met mijn huisgenootjes. Ook heb ik vrijheid en ben ik lekker zelfstandig."
Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Klinkt misschien een beetje standaard, maar ik denk dan toch mijn creativiteit. Mijn liefde voor fotografie is ook terug te vinden in mijn kamer, bijvoorbeeld te zien aan de polaroid foto's aan mijn muur. Veel van de polaroid foto's komen van Pinterest. Daar haal ik inspiratie vandaan. Het idee van de tipi is ontstaan dankzij mijn moeder. Zij deed vroeger veel aan mediteren en in haar meditatiekamertje stond ook zo'n tipi."

Wat is je favoriete gedeelte?
"Daar kunnen we lang of kort over praten, maar dan komen we toch meteen uit bij mijn Tipi! Heerlijk om op te chillen en natuurlijk in te slapen."

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Ik zou dan mijn macbook en camera meenemen, maar ook zoveel mogelijk kleding."

Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t het inrichten van een kamer?
"Maak je kamer lekker knus! Niet is zo fijn als een knusse ruimte om thuis te komen. Mijn kamer is bijvoorbeeld erg knus en gezellig door mijn zelfgebouwde tipi tent. Een makkelijker alternatief zijn kaarsjes"*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Cactusjes + wit bijzettafeltje + kanten gordijntje - Ikea
Rieten stoel - Oude stoel van vader
Kleedje op stoel- Van Merel's moeder geweest
Katten schilderijtje - Cadeautje uit Berlijn van vriendje
Polaroids- Veelal pinterest

Klik hier voor meer kamers!


10 opmerkingen:

Thank you!