HomeShop my closetPressContact meCopyright
30.5.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze keer ben ik in hartje Leiden, waar ik op bezoek ga bij Myrthe (22). Deze geluksvogel heeft een prachtige, ruime plek in de binnenstad weten te bemachtigen met een grachten uitzicht waar je U tegen zegt. No kidding.

Naam: Myrthe Oostenbach Leeftijd: 22 
Op kamers in: Leiden Studeert in: Leiden
Studie: Internationale betrekkingen & organisaties 
Aantal m2: 18m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten! Na een tussenjaar, veel vrijwilligerswerk en een aantal bijzondere projecten, is Myrthe weer terug in het leven der studenten. Haar kamer ademt inspiratie. Een stukje persoonlijkheid. Zelf geschilderde portretten, souvenirs uit Afrika en een wand vol met foto's van The Sartorialist, Myrthe's favoriete streetstyle fotograaf.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Na in Amsterdam op kamers gewoond te hebben, was ik op zoek naar een kamer in Leiden omdat ik hier ging studeren. Deze kamer kwam ik tegen op internet (op dat moment was de andere kamer in het huis vrij) en eigenlijk was ik meteen verkocht! Het pand is gebouwd in de 19e eeuw, en heeft daarvoor veel karakter. Vooral de verweerde deuren en het kleine trappetje naar mijn vorige kamer vielen me meteen op."

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Het leukste aan het op jezelf wonen vind ik de vrijheid die je hebt om je kamer helemaal in te richten naar je eigen idee. Ook hou ik heel erg van de weekenden in Leiden, op zaterdag naar de markt en zondagochtend (het liefst in de zon) een ontbijtje halen. Heerlijk!"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Mijn kamer is een mix van verschillende dingen. Ik houd van een aardse uitstraling, het hout, de bruine bank en de oude deuren zijn de basis. Verder ben ik gek op portretten, zoals de foto's uit The Sartorialist die boven mijn bureau hangen en het schilderij op het zeegroene kastje uit India."
Wat is je favoriete gedeelte?
"Mijn favoriete plek is de hoek van de bank. Het liefst kijk ik dan over de gracht naar buiten. Op een zonnige dag zitten de terrasjes vol en varen er continu bootjes voorbij, maar ook op een stormachtige dag terwijl je binnen zit met een kop thee. Er is altijd wat te zien!"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Oeh, lastige vraag! Ik denk dat ik mijn notitieboek van mijn eerste reis in Ghana en mijn cognac leren tas mee zou nemen. En mijn laptop, die red ik ook!"


Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t het inrichten van een kamer?
"Zelf vind ik het heel leuk om mijn kamer eens in de paar maanden anders in te richten. Meestal kom ik thuis en krijg ik ineens de kriebels: ja, het moet weer anders! Dan verplaats ik wat meubels en hang ik wat nieuws aan de muur. Zo blijft je eigen kamer je verrassen!"


*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Blauwe kastje - Vintage meubelzaak Beek & Donk (Uit India)
Tafel - Kringloop (zelf geschuurd/geverfd)
Houten open kast- met papa gemaakt
Picknick bankje - The living
Paardje - kringloop
Bank - Van Donzel
Schapenvachtje - Ikea
Glazen karaffen als kandelaars - Interieurzaakje Leiden (Haarlemmerstraat)
Rood Afrikaans masker - Gekocht in Ghana op een culturele markt
CJP magazine grafische beelden
Cactusjes - Ikea
Count your blessings - Tijdschrift Aandacht (pink ribbon issue)

Klik hier voor meer studentenkamers!


5 opmerkingen:

 1. Ah het ziet er zo leuk uit! En wat een gaaf uitzicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel mooi uit! Vooral dat groene kastje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah wauwie wat een mooie kamer is dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig. Zou er zo in willen wonen. De locatie alleen al lijkt me fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!