HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.6.15

FOOD: Gezonde kokoskoekjes


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag op het menu: lekkere kokoskoekjes met maar drie ingrediënten!


Kokos: voor mijn gevoel gruwelt de ene helft van de wereld ervan, de andere helft kan niet zonder. Ik behoor natuurlijk tot de tweede helft van de wereld, een ware kokosliefhebber. Kokos zit in mijn havermoutontbijt, over al mijn baksels heen en zelfs in mijn bodylotion -dat laatste eet ik natuurlijk niet op, maar vind ik wel heel lekker ruiken ;-). Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik al mijn levenlang gek ben op kokoskoeken (of kokosmakronen, iedereen noemt ze anders). Helaas zitten deze lekkertjes vol met toegevoegde suikers. Zonde, vind ik. Daarom maak ik voor mijn mede-kokosliefhebbers een variant zonder toegevoegde suikers met banaan als natuurlijke zoetmaker. En dit allemaal met maar drie (oké, vier met het zout erbij) ingrediënten!


Recept: Gezonde kokoskoekjes
Nodig voor 10 koeken:
- 150 gr kokosrasp (als je net als ik een groot liefhebber van kokos bent, raad ik aan om een groot pak bij de Toko te kopen. Scheelt veel geld!)
- 3 eieren
- 1 rijpe banaan
- snufje zout

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
2. Prak de banaan helemaal fijn met een vork tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg het zout en de kokosrasp hier aan toe en roer alles goed door elkaar.
3. Begin dan met het scheiden van het eigeel en het eiwit. Je hebt alleen de eiwitten nodig, dus doe deze in een vetvrije schaal. Je kunt deze eventueel vetvrij maken door deze wat schoon te maken met citroensap. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt, dan zal het recept niet lukken. Klop de eiwitten stijf met een mixer of met een garde met de hand. Ga net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf is en je de schaal op z’n kop (boven je hoofd) kan houden zonder dat het eiwit beweegt.
4. Roer het kokos banaanmengsel voorzichtig door het eiwit heen. Probeer zo min mogelijk te roeren, maar alles moet wel goed gemengd zijn.
5. Maak met een lepel of ijslepel rondjes met platte onderkant en leg de hoopjes op het bakpapier. Bak ze 15 minuten in de oven zodat ze een mooi bruin randje krijgen. Bon appetit!
8 opmerkingen:

Thank you!