HomeShop my closetPressContact meCopyright
17.6.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze week ben ik in Haarlem waar ik op bezoek ga bij Luna: (ex) roomie van Rianne (die ik in 2014 eerder fotografeerde). Luna (20) mag dan nog geen ver land van dichtbij gezien hebben, over wanderlust en een creatief vermogen beschikt ze zeker. Ze wist dan ook zonder moeite haar smalle twaalf vierkante meter in een waar vakantieoord te vormen. Inspiring as hell.

Naam: Luna Leeftijd: 20
Op kamers in: Haarlem Studeert in: Haarlem
Studie: Media & Entertainment Management (MEM) 
Aantal m2: 12m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. Luna is wat ze noemen een 'out of the box' gevalletje. Met vrijwel geen budget, wist ze binnen de kortste keren haar kamer om te toveren tot een paleisje. Want waarom spullen kopen als het ook op straat te vinden is, of bij de lokale zwerver om de hoek? En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed wat spullen in elkaar timmeren of ophalen bij een Marokkaanse familie via Facebook. Zie hier het levende bewijs van dat het kan.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Via via! Ik zocht een kamer en na een nachtje slapen had ik er al een. Nu woon ik samen met mijn goede vriendinnetje/oud klasgenoot in een groot herenhuis in Haarlem. Het is gigantisch, want er wonen zo'n 12 meiden"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"De vrijheid van het doen en laten wat ik wil en het feit dat ik volledig voor mezelf (kan) zorgen. Een gek voorbeeld daarvan is boodschappen doen. Het is iets heel simpels, maar waar ik desondanks erg van geniet. Ik dacht dat ik dit vooral in het begin van mijn studententijd zou hebben, maar ik vind het nog steeds heerlijk om eten en drinken te kopen voor mezelf, haha"

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Iets wat sterk terug komt in mijn kamer, is mijn interesse in verre reizen maken en het ontdekken van nieuwe culturen. Mijn kamer is een bron van creativiteit en vrolijkheid. Ik krijg hier veel lieve vrienden over de vloer en hecht waarde aan het gezellig maken van mijn kamer voor hen. Ik hoor best wel vaak van mensen dat ze het gevoel krijgen op vakantie te zijn als ze bij me op bezoek komen. Dat vind ik super leuk om te horen!"

Wat is je favoriete gedeelte in deze kamer?
"Mijn zelfgemaakte bankje met daarboven wat kandelaars en dromenvangers. Ik zit hier graag en vind het een leuk, kleurig hoekje. In de zomer ga ik echt enorm genieten van mijn balkonnetje. Het is zo'n fijn plekje om met een biertje te genieten van de zon!"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
Ik wil echt mijn hele kamer meenemen, haha. Ik heb vrijwel geen spullen van hoge materiële waarde. Wel zit er achter bijna al mijn spullen een verhaal. Zoals bijvoorbeeld dat ene simpele plankje aan de muur dat ik bij grof vuil heb gevonden. Die vind ik zo leuk! Maar als ik dan toch moet kiezen, zou ik voor mijn gitaartje, cactussen en groene poefjes gaan. Wordt wel lastig overigens om die mee te nemen bij een brand. Haha!"

Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t. het inrichten van een studentenkamer?
"Heb geduld! Ga niet meteen alle winkels in de stad af om je inrichting 'op te dringen', maar doe het lekker rustig aan. Dan kom je vanzelf leuke dingen tegen. Wees ook creatief! Gebruik kettingen niet alleen voor om je nek, maar ook bijvoorbeeld als decoratie waar je een kaars insteekt. En durf te variëren met kleuren en stijlen.


*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Pallet bank - zelf gemaakt
Marokkaans kussentjes, kist, bank, planken, tafel - Gratis opgehaald (Facebook pagina's en via-via)
Poefjes, lamp, groene kastje, dienblad - Meegenomen bij ouders
Schapenkleedje, rieten lamp, planten, gekleurde sprei - Ikea
Cactusjes - Sissy boy
Kandelaars, servies - Rataplan (kringloop)

Klik hier voor meer studentenkamers!


21 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke studentenkamer (liefde voor deze rubriek op je blog!). En tof ook dat ze het voor zo weinig geld zo leuk heeft in weten te richten. Ziet er mega gezellig uit!

  Liefs,

  Shalane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er echt supergezellig uit! Ik vind het zo leuk om te zien hoe creatief mensen zijn met het inrichten van een kleine ruimte. Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een paradijsje zeg! Geweldig! 12m2 is niet veel.. & het dan toch zo creatief en knus inrichten! Super! ( prachtige foto's maak je trouwens! )

  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke en creatieve kamer! Heel mooi gedaan! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit blijft een van mijn favoriete rubrieken op jouw blog. Erg tof en inspirerend om te zien wat mensen van een kleine ruimte kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een GEWELDIGE kamer, ik zou er zo in willen trekken! :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een gezellig kamertje, lekker knus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw echt een geweldige kamer! Ik kan hier een voorbeeld aannemen, ik dacht namelijk altijd dat met mijn 10 m2 kamertje ik amper wat kon maar dat is nu wel anders bewezen :D heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wauw, dit ziet er echt heel erg gezellig en knus uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een supergezellige inrichting! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond dit altijd al leuk om te lezen, maar nu ik zelf bijna op kamers ga en ook op 12 m2 zal moeten overleven is het nog leuker! Ik vraag me alleen wel af waar Luna slaapt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft een hoogslaper! Die kreeg ik helaas niet op de foto haha..

   Verwijderen
  2. Ze heeft een hoogslaper! Die kreeg ik helaas niet op de foto haha..

   Verwijderen

Thank you!