HomeShop my closetPressContact meCopyright
24.7.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag fiets ik door mijn eigen stadje en breng ik een bezoek aan het studentenhuis van Nina (20) in Utrecht. Ik ken Nina van haar blog, waarin ze met haar fleurige jurkjes en betoverende lach wekelijks een kudde meisjes weet te voeden en inspireren. Zal de befaamde bohemian stijl ook terug te zien zijn in haar studentenkamer?

Naam: Nina Leeftijd: 20
Op kamers in: Utrecht Studeert in: Utrecht
Studie: Communicatie & Multimedia design 
Aantal m2: 10m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. De kamer van Nina is piepklein a la 10m2, maar dat weerhield haar niet om er iets leuks van te maken. Met de vintage meubels en de platenspeler als stralende middenpunt, oogt de ruimte gezellig, persoonlijk en lief.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Ik ben via Kamernet op zoek gegaan naar een kamer, en heb bij heel veel kamers gereageerd. Deze kamer was mijn allereerste hospiteeravond ooit en ik wist nog niet zeker of ik eigenlijk wel op kamers wilde gaan. Maar ik dacht dan weet ik vast hoe het hospiteren er aan toe gaat. Zonder verwachtingen ging ik naar de hospiteeravond toe en ik was het meteen geworden. Veel geluk gehad dus, toen heb ik besloten om het maar gewoon te doen (op kamers gaan) en daar ben ik echt blij mee."

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Echt het leukste vind ik dat ik mijn kamer helemaal zo kan maken en inrichten naar wat ik graag wil. Het is nu echt mijn plek geworden waar ik kan doen wat ik wil. Ik hoef ook niet meteen af te wassen na het eten omdat dat ‘moet’ haha. Het is gewoon heel fijn dat ik nu mijn eigen gang kan gaan en alleen met mezelf rekening hoef te houden. De vrijheid is heel erg fijn."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
Ik hou heel erg veel van oude spulletjes met een verhaal erachter en ook heel erg van vintage. Zo heb ik het rode kleedje van mijn oma gekregen die ze ergens achterin haar schuur had liggen en is de platenspeler altijd van mijn vader geweest. Maar eigenlijk weet ik niet zeker of ik echt één stijl heb, ik vind zo veel leuk. Scandinavisch witte interieurs vind ik ook heel mooi, maar toch wil ik ook graag gezelligheid en daarbij vind ik de laatste tijd de hele “boho-stijl” ook heel leuk.Wat is je favoriete gedeelte in je kamer?
Dat is mijn kledingrek met de platenspeler ernaast, ik vind die combinatie zo leuk samen, en ze staan mooi naast elkaar. Ik moest en zou mijn kledingrek meenemen naar mijn kamer, het fijne aan het kledingrek is dat ik mijn mooiste items altijd kan zien en ze niet verstopt zitten in een kast. Al zit ik wel het meest op mijn bed. Ik heb net een paar weken geleden mijn kamer een beetje veranderd maar zoals deze twee nu naast elkaar staan vind ik ze heel erg leuk. Maar misschien staat het over een tijdje wel weer allemaal anders.

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
Allereerst zou ik mijn mooiste kledingstukken pakken, sommigen ervan zijn echte vintage pareltjes die je niet zo maar opnieuw kan vinden. Ah drie dingen kiezen is zo moeilijk. Ik zou een vintage theekopje willen meenemen, die met de gele bloemen is mijn favoriet, en toch ook wel mijn laptop voor alle mooie foto’s en herinneringen die daar op staan! En na deze drie dingen ben ik vast heel veel vergeten die ik ook wel mee had willen nemen haha.Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t. het inrichten van een studentenkamer?
Als je een kleine kamer hebt is het niet het einde van de wereld, het is misschien juist veel leuker. Want zo kun je op zoek gaan naar allemaal handige dingen om je ruimte goed te gebruiken! Zo is mijn bed tegelijk ook mijn bank, kledingkast en wasmand door de laden die eronder zitten, en kan ik er een tweepersoons bed van maken. Wel gewoon van de IKEA maar wel superhandig!


*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Kleedje bij bed, kussentje, (thee)kopjes en schoteltjes - Kringloop
Gordijn - Ikea
Witte dressoir en schilderijtjes - Vintage
Cactusjes - Cadeautje
Platenspeler - Meegenomen van thuis

Klik hier voor meer studentenkamers!


16 opmerkingen:

 1. Super leuke kamer! Heel mooi ingericht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat bed heb ik ook ooit gehad, heel handig voor een kleine kamer. Leuk ingericht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk! Dat witte kastje vind ik erg mooi, zo simpel maar heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne kamer!
  Ik heb ook heel wat spulletjes van de kringloopwinkel op mijn kamer staan.
  Geeft een leuke touch eraan.
  x
  The Losing Struggle | Bloglovin'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nina's blog is echt super leuk en haar kamer ook! Die cactusjes in zo'n theekopje staat heel leuk, ga ik ook doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhhh wat ontzettend leuk dit zeg! Ik hou echt van dit idee, het is de eerste keer dat ik een artikel in deze rubriek lees. Ik ben net verhuisd, maar ben hard bezig van mijn kamer echt mijn eigen plek te maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er echt weer super leuk uit, wat een prachtige kamer en volens mij ook nog best groot!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!