HomeShop my closetPressContact meCopyright
12.7.15

STUDENT GUIDE: 10 tips om vaker te sporten


Mijn zus Birgit is een van de mensen die standaard met de fiets naar haar werk gaat, om de dag gaat sporten en altijd in beweging is. Voor mij is het niet altijd even logisch om deze discipline op te brengen, dus vroeg ik haar om tips om vaker te gaan sporten. Wil jij ook wat vaker in beweging komen? Lees de volgende tips en word een heuse (hashtag) fitgirl.

1. Pak vaker de fiets
Ga jij in het weekend nog vaak naar je ouderlijk huis? Pak de fiets eens in plaats van de bus of trein! Het scheelt kosten (vooral dadelijk in de vakantie als je OV niet geldig is) en het is een geweldige work-out. Laatst fietste ik voor het eerst van Nijmegen naar mijn ouders in Brabant. Vier uur deed ik er over en ik heb met volle teugen genoten. Een kwalitatief goede fiets is natuurlijk wel een pre, en vergeet geen flesje water en een klein lunchpakketje mee te nemen.

2. Sport samen met vriendinnen
Vind een maatje om mee te sporten. Ik heb twee vriendinnen die net zo graag sporten als ik, dus ik sta maar zelden alleen in de sportschool. Doordat ik bijna altijd een afspraak heb staan met een van de twee, ga ik ook daadwerkelijk sporten, ook al heb ik een keer geen zin. Dus trommel je vriendinnen op en ga wat vaker samen!

3. Maak van je sport een hobby
Maak van je sport een hobby door bij een club te gaan. Zo heb ik jaren lang gehockeyd, onder andere bij een studentenhockeyclub en zit Judith bij een boardvereniging waardoor ze regelmatig aan het surfen is. Bijna elke studentensportschool biedt gezamenlijk hardlopen aan, maar kijk ook eens rond voor een sport of club die nieuw voor je is, zoals een roeivereniging.

4. Ga meteen door vanuit je werk of school
Wat voor mij erg goed werkt is om meteen vanuit mijn werk door te gaan naar de sportschool. Neem je sportkleding mee naar school of je werk en kleed jezelf om in de kleedkamer. Als je eerst thuis op de bank ploft kom je daar vaak nog maar moeilijk vanaf. Meteen doorgaan scheelt tijd en vergt een stuk minder doorzettingsvermogen!

5. Ga lekker wandelen
Ga eens wat vaker wandelen met vriendinnen. De meeste studenten eten bijna elke avond met huisgenoten of andere vrienden en blijven die avond samen op de bank hangen. Vooral met dit weer is het heerlijk om na het eten nog even samen een stuk te wandelen. Ook hier geld dat de juiste wandelspullen een pre zijn. Ik ga zelf regelmatig met vriendinnen in de middag of avond even een stuk wandelen in de stad of in de bossen. Lekker bijkletsen, maar dan in beweging.


6. Bouw structuur op
Structuur is goud waard als het om sporten gaat. Probeer vaste dagen te vinden waarop je gaat sporten. Is dinsdag een dag waarop je vaak een vrije middag hebt? Ga deze middag structureel hardlopen! Zondagochtend meestal niks te doen? Rooster ook deze ochtend in voor een sportsessie en ga trouw elke week.

7. Zoek de uitdaging
Maak van je sport een uitdaging en beloon jezelf als je deze gehaald hebt. Schrijf bijvoorbeeld op dat jij en je vriendin de komende maand twee keer per week samen willen gaan tennissen. Als dit jullie gelukt is gaan jullie dit vieren door bij dat ene net wat te dure restaurant te gaan eten waar je al zolang heen wil. Over vier weken wil je 50kg kunnen squaten? Dan mag je dat felbegeerde paar schoenen kopen!

8. Maak gebruik van work-out filmpjes
Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, maar je wel graag wilt sporten is dit tegenwoordig geen probleem meer. Zoek een work-out filmpje op Youtube, of download een van de sport guides en ga hiermee thuis aan de slag. Leg een paar handdoeken over elkaar heen als sportmatje en vul literflessen met zand om als gewichtjes te gebruiken. Zet een playlist met je favoriete nummers op en gaan met die banaan!

9. Nieuwe sportkleding motiveert!
Zodra ik een nieuwe hardloopbroek heb, kan ik niet wachten tot ik deze in gebruik kan nemen. Een echte stimulatie voor mij om weer te gaan sporten. Op deze foto heb ik een legging van New Look aan. Ook andere goedkopere ketens zoals de Primark, H&M en Forever21 hebben tegenwoordig hele betaalbare sportkleding die er ook nog eens leuk uit ziet.

10. Kies de juiste sport
De laatste tip: doe een sport waar jij je lekker bij voelt. Zo ben ik van het hardlopen en fitnessen, maar houdt Judith meer van Yoga. Voor ieder is er een sport die goed bij hem of haar past! Als je niet zo van fitnessen of hardlopen houdt, kun je ook eens denken aan zwemmen, dansen, skeeleren of groepslessen in een sportschool. Sporten is belangrijk voor je gezondheid, maar moet zeker ook leuk zijn!


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en makkelijke tips. Ik sport zelf iedere dinsdag samen met mijn nicht. Het liefst zou ik nog wel vaker willen sporten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips, maar eens wat mee doen. Ik fiets wel elke dag heen en weer naar mijn werk, maar ik zie het mezelf nog niet doen om vanuit Eindhoven even naar mijn ouders in Den Haag te fietsen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips! Ik doe steeds m'n best om veel te sporten
  maar natuurlijk zijn er heel wat ups en downs.
  x
  The Losing Struggle | Bloglovin'

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!