HomeShop my closetPressContact meCopyright
29.7.15

TRAVEL: Mijn roadtrip langs de Franse westkust


I'm back! Terug in ons landje, waar het druipt en giet en alles behalve vriendelijk oogt. Gelukkig is Frankrijk lief voor me geweest. Wat hebben we velen kilometers gereden, mooie plekjes gezien, fijne nachtelijke conversaties gevoerd en bovenal een hoop golven gepakt. Een glimlach verschijnt op mijn (zongebruinde) bol bij de gedachte aan de afgelopen twee weken. Want wauw, wat was het fijn.

Onze reis begon vanuit Den Haag. Vanuit hier reden we door naar Biarritz (met een tussenstop en een spontaan huisfeestje in het pittoreske Poitiers). Biarritz ligt op een zuidelijk puntje aan de Franse westkust. Daar is Spaanse lucht te voelen, want in Biarritz zit je al bijna in het grensgebied. De zee lag propjevol surfers. Allemaal kwamen ze af op het Surf Festival. Dat leverde nachtelijke strandfeestjes op, met de zee geruisloos op de achtergrond als eregast.

Na vier nachtjes reden we door naar Vieux-Boucau, waar het surfen voor mij pas echt begon. Deze baai was net even ietsje rustiger en uitgestrekter, aka perfect voor beginners! In Vieux leeft het surfen net zo sterk als in Biarritz en dat is leuk om te zien. Na wederom vier nachtjes op de camping besloten we wat noordelijker te rijden. Zonder plan, want we hadden thuis maar twee campings geboekt. De bijzondere landwegen leidde ons uiteindelijk naar een schattig dorpje genaamd Port d'enVaux nabij Saintes. Daar was een heus raggaefestival gaande (Les Fous Caves), waar we nog even besloten heen te gaan. Een gouden keus, dit festival bleek een lokale parel te zijn. Ons tentje mochten we op zetten in het wild, pal tegenover een veld bezaaid met zonnebloemen. Het avontuur in de broekzak gestoken, benoemd tot onze beste vriendin.


Surfen wilde we toch nog wel een beetje meer doen. Daarom reden we door naar Les Dunes in Bretignolles-sur-Mer en verbleven we twee nachtjes op een heuse familie camping. Op surf gebied maakte ik daar veel progressie. Waar ik begon met een soft op, pakte in Les Dunes een longboard en eindigde ik vervolgens met een 7'5. Een variatie in planken zorgt voor plezier. En plezier zorgt voor enthousiasme. Nu kan ik aan niets anders meer denken dan aan planken en zee en surfen. Een prettige mindset, dat wel.

We vervolgde onze reis naar Bretagne. Dat was lang rijden. Maar toen we er eenmaal waren, was alles goed. We verbleven weer een nachtje in het wild en het leven was mooi. De zee blauw, de surf op haar best, een sprankelend meer in het dal en een rust die niet te omschrijven valt. De kers op de taart. O ja, de plek heet Pointe du Van en de baai die ik bemin luistert naar de naam 'Baie des Trepasses'.

En dat was eigenlijk wel zo'n beetje mijn reis.

Zaterdag komt er nog een outfit online uit Frankrijk. Mocht je nog meer willen zien van mijn roadtrip, dan moet je even naar mijn instagram gaan (@Judithtielemans). Daar staat nog veel meer aangenaam materiaal op, wat je mogelijk zou willen bekijken. Tot die tijd; tot morgen. Joe!


11 opmerkingen:

 1. Klinkt echt als een geweldige reis! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb totaal geen verstand van surfen, maar klinkt goed! En hele toffe, sfeervolle foto's :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne reis, mooie plaatjes heeft het in elk geval opgeleverd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben je ook maar meteen even gaan volgen via Instagram.

   Verwijderen
 4. Wat een toffe reis! Ik heb afgelopen zomer voor het eerst gesurfd, en ben voor volgende zomer aan het kijken voor een surfroadtrip met mijn vriend. Jouw verhaal klinkt heeel goed, dus wie weet mail ik je nog eens voor de adressen van de campings ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!