HomeShop my closetPressContact meCopyright
14.8.15

BERLIN GLORY: Een verlaten zwembad in de stad


Abandoned places. Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen Birgit me tipte, moest en zou ik er heen gaan. Verlaten plekken in de stad: vernield, achtergelaten, spookachtig. Een decor van avontuur en angst. Ik nam mijn vriendinnen mee op sleeptoer naar iets wat ooit een gigantisch zwemparadijs zou zijn geweest. Blup. Maar na een faillissement is het er net ff iets anders uit gaan zien.

Mijn mond viel letterlijk open toen ik het hek opende vanuit het park nabij Neuköln. Een gigantische hoop van scherven, donkere gangen en verwilderde ruimtes lachte ons tegemoet. Het is vrij bijzonder om een plek te zien die zo naar de klote is. Toch is de 'grondslag' bij Blub nog behouden. Een voorbeeld: overal ligt administratie. Maar ook scherven en vernielde ligstoeltjes. Zelfs de pashokjes onder aan het gigantische golfslagbad zijn nog volledig intact. Niets is opgeruimd en dat terwijl het zwembad al zo'n 10 jaar gesloten is. Crazy.


Als je ook van plan bent om Blub te bezoeken, raad ik je aan om een kijkje te nemen op abandonedberlin.com. Daar staat alle informatie die je nodig hebt. Exploring is the key to fun!


19 opmerkingen:

 1. Waaauw, wat tof hé! Daar wil ik nu meteen heen om te shooten, haha!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw, wat bijzonder maar ook spannend! Ik ga eind september naar Berlijn toe, dus misschien ga ik dit wel bezoeken..

  www.fleursophia.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien! Ik deed dit soort 'bezoeken' behoorlijk vaak maar dan in Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg! Super tof & spannend! Gave foto's zijn eruit gekomen!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn zoveel van dat soort plekken in Berlijn, ik zie ze soms ook bij Evainberlin.com en mijn-berlijn.nl... Zo tof! Deze locatie kende ik ook nog niet, spannend avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit soort dingen altijd zo gaaf! Bijzonder dat er helemaal niks mee gedaan is en dat de administratie er zelfs nog ligt. Als ik dit soort plekken tegenkom, wil ik altijd precies het hoe en waarom weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, wat gaaf! Ik wil nu dolgraag terug naar Berlijn om dit soort plekjes te gaan ontdekken :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!