HomeShop my closetPressContact meCopyright
8.8.15

FOOD: Gevulde aubergine met bulgur


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag eten we gevulde aubergine!
Bulgur, een favorietje dat hier steeds vaker op tafel staat. Het doet me denken aan de Marokkaanse keuken, wat een van mijn favoriete keukens is. Je kunt alle kanten op met dit alternatief voor rijst en gelukkig is het ook nog een gezond graantje. Het zit namelijk bomvol met vezels, iets wat de gemiddelde Nederlander tegenwoordig veel te weinig binnenkrijgt.

Dit recept heb ik bedacht toen ik weer eens zin had in een Marokkaans bordje. Echt Marokkaans koken kan ik helaas (nog) niet, maar ik ken de smaken en die imiteer ik maar al te graag. De zoute bulgur door de bouillon en de zoete rozijnen zijn overheerlijk bij de zachte aubergine smaak. Bovendien zien deze gevulde aubergines er super fancy uit. Dus als je indruk wilt maken maar vooral niet te moeilijk wilt doen, probeer dit lekkere recept dan eens!


Recept: Gevulde aubergine met bulgur
Nodig voor vier gevulde helften:
- 2 aubergines
- 2 paprika’s
- 2 tomaten
- 200 gram bulgur
- 1 groetenbouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- half potje olijven in plakjes
- blikje tomatenpuree
- flinke hand rozijnen


1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines door de helft en maak een kruis in het vruchtvlees, maar zorg ervoor dat je de schil niet insnijdt. Leg de aubergines op een bakplaat en met de snijkant naar boven in de oven voor 20 minuten.
2. Bereid de bulgur intussen volgens de verpakking in water met het bouillonblokje. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze in olie. Snij de paprika’s in kleine stukken en bak deze mee op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg hierna de tomaten in blokjes gesneden, de tomatenpuree en de rozijnen toe en bak deze nog een 10 minuten mee met het mengsel. Voeg de laatste 5 minuten de bulgur toe en de olijven.
3. Neem de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees er uit. Laat wel genoeg vruchtvlees aan de rand van de aubergines zitten zodat ze stevig blijven. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg dit toe aan het bulgurmengsel.
4. Vul de aubergines met het mengsel en bak ze wederom op 200 graden voor 15 minuten in de oven.
5. Klaar is je fancy dish!3 opmerkingen:

Thank you!